KKC Lendava – Lendvai KKK: Vissza a LKKK kezdőlapjára | A lendvai könyvtár aloldala
KKCL NOE – LKKK BSZE | Zala György tér 1. | 9220 Lendva | Szlovénia (SI)
Aktuális műsor
Jelmagyarázat
Szlovén bérlet
Magyar bérlet
Zártkörű rendezvény
Ingyenes belépés/díjtalan
Belépőjegy
Újdonság/változás
Szlovén
bérlet
Magyar
bérlet
Zártkörű
rendezvény
Ingyenes
előadás
Belépőjegy
Újdonság/
változás


Válasszak ki a megtekinteni kivánt hónapot:

2017-ES ÉV: január | február | március | április | május | június | július | augusztus | szeptember | október | november | december

2017. augusztusHelyszín: Lendvai Színház- és Hangversenyterem.
A 2017-es Lendvai Bábkikötő előadásai a szabadtéri színpadon lesznek.

2017. augusztus 1., kedd, 10.00
rajzfilm/animációs film
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
RAJZFILMEK GYEREKEKNEK

LEGENDA O SARILI
(A Sarila legendája) 8+

(The Legend of Sarila, 2013) szlovén szinkronos animációs film,
80 perc
Legenda o Sarili
The Legend of Sarila animirana družinska pustolovščina, 2013

Dolžina: 80 min (1 h 20 min)
Leto: 2013
Država: Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: Roger Harvey, Paul Risacher in Pierre Tremblay
Režija: Nancy Florence Savard

Povezavi: uradna stran, IMDB

Slovenska sinhronizacija:

Šaman Krulik - PRIMOŽ PIRNAT
Apik - MAJA KUNŠIČ
Markusi - IZTOK LUZAR
Poglavarjev sin Putulik - ANDREJ MURENC
Vračica Saja - VESNA PERNARČIČ
Poglavar Itak - GAŠPER JARNI

O filmu

Osiroteli mladenič Markusi s sestro odrašča med Inuiti na daljnem severu, toda zaradi zlobe zagrenjenega šamana plemenu grozi lakota. Skupaj s poglavarjevim sinom Putulikom in spretno lovko Apik se Markusi odpravi na nevarno popotovanje, da bi odkril bajeslovno deželo izobilja Sarilo. Med nepozabno pustolovščino se mora Markusi soočiti z nepričakovano ljubeznijo, uporabiti svoje skrite moči in sprejeti zahtevno življenjsko pot, ki mu jo je namenila usoda.

Na daljnem severu se rod inuitskih nomadov spopada z lakoto. Dan za dnem se lovci vračajo domov praznih rok. Celo njihov priletni šaman Krulik ne najde rešitve. Modra starka Saja se spomni na legendo o Sarili, obljubljeni deželi, skriti nekje med ledeniki. Legenda pravi, da smejo stopiti na njena sveta tla le ljudje čistega srca.Šamanov zahrbtni vran Kuatak za negotovo nalogo izbere Putulika, poglavarjevega sina, lepo Apik, ki je obljubljena Putuliku in Markusija. Markusi ima šamanske moči, toda to vesta le Krulik in Saja.

Krulik se zave, da je Markusi grožnja njegovi moči, in naredi vse, da bi se ga znebil. Na pomoč pokliče celo zle duhove. Z njihovo pomočjo skuša preprečiti, da bi izbranci uspešno opravili svojo nalogo.

Markusi po mnogih preizkušnjah le sprejme svojo moč in popelje prijatelja v Sarilo. Tam pa dobi novo nalogo. Staremu šamanu mora preprečiti, da bi s črno magijo pogubil njihov rod.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 4., péntek, 21.30
film: krimi vígjáték
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR 2017 - Lendvai KKK
SZABADTÉRI MOZI 2017

MIRNI ZALIV 12+

(Slack Bay, 2016)
MIRNI ZALIV
(Slack Bay, 2016), krimi komedija

Izvirni naslov: Ma Loute

Dolžina: 122 min (2 h 2 min)
Leto: 2016
Država: Francija, Nemčija
Jezik: francoščina,angleščina
Režija: Bruno Dumont
Scenarij: Bruno Dumont
Fotografija: Guillaume Deffontaines
Igrajo: Fabrice Luchini (André Van Peteghem), Juliette Binoche (Aude Van Peteghem), Valeria Bruni Tedeschi (Isabelle Van Peteghem), Jean-Luc Vincent (Christian Van Peteghem), Brandon Lavieville (Ma Loute Brufort), Raph (Billie Van Peteghem), Didier Després (Alfred Machin), Cyril Rigaux (Malfoy)
 
Povezave: IMDB

Barvita, skrajno karikirana burleska Bruna Dumonta, več kot dostojna naslednica njegove izredno uspešne miniserije Mali Quinquin.

O filmu

Poletje leta 1910. Med oddihom na čudovitih plažah Normandije izgine več turistov. Razvpita inšpektorja Machin in Malfoy kmalu ugotovita, da mora ključ do rešitve teh skrivnostnih dogodkov ležati v zalivu reke Slack, kjer se ob visoki plimi reka in morje združita. Med tamkajšnjimi ribiči živi družina Brufort, na čelu katere je oče s psevdonimom Večni, med otroki pa izstopa navihani najstnik Ma Loute. Visoko nad zalivom se nahaja tudi vila bogate družine van Peteghem, ki se v svojem buržoaznem življenju izogiba stikov z domačini. Ljubezen med najstnikoma iz obeh družin hitro vnese nemir v ustaljena razmerja idilične vasice.

"Drugače kot pri seriji Mali Quinquin, ki sem jo pisal, ne da bi bil prepričan, ali je humor dovolj jasen, sem sedaj vedel, kaj počnem, zavedal sem se občutne komičnosti situacij, ki sem si jih izmišljal. Komedija predpostavlja določen ustroj, mehanizem neposredne učinkovitosti; je drugačna in manj zavezana obrazcem kot drama ter zato toliko zahtevnejša pri snovanju." (Bruno Dumont)FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: liffe.si
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 5., szombat, 21.30
film: magyar dráma
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR 2017 - Lendvai KKK
SZABADTÉRI MOZI 2017

FEHÉR ISTEN 16+

(White God, 2014)
FEHÉR ISTEN (BELI BOG)
(White God, 2014), drama

Dolžina: 121 min (2 h 1 min) 
Leto: 2014
Država: Madžarska, Nemčija, Švedska
Jezik: madžarščina
Scenarij: Kornél Mundruczó, Viktória Petrányi in Kata Wéber
Režija: Kornél Mundruczó
Igrajo: Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth, Szabolcs Thuróczy, Lili Monori, Gergely Bánki, Tamás Polgár, Károly Ascher, Erika Bodnár, Body, Bence Csepeli, János Derzsi, Csaba Faix, Edit Frajt

Povezave: uradna stran, IMDB

13-letna Lili je zelo navezana na psa Hagena, toda zaradi novega zakona o kaznovanju lastnikov psov mešanih pasem, ga Lilijin oče nekega dne pusti v mestu. Hagen neumorno išče svojo lastnico, naposled pa se pridruži tropu potepuških psov. Kmalu pristane v rokah konjedercev, zaradi številnih zlorab pa se naposled upre in z drugimi psi pobegne ter zaneti upor proti okrutnim ljudem. Edina, ki lahko prepreči usodni spopad med ljudmi in psi, je mala Lili, ki še vedno ni pozabila svojega štirinožnega prijatelja.O filmu

Nova mestna uredba daje prednost rodovniškim psom, postavlja pa hud davek mešančkom. Lastniki v velikem številu zavračajo svoje pse in zavetišča kmalu postanejo prenatrpana. 13-letna Lili se obupno bori za zaščito svojega ljubljenčka Hagena, saj njen oče brezbrižno vrže psa na ulico. Hagen in njegova lepa lastnica se ves čas iščeta, dokler Lili izgubi vso vero.

Hagen spozna, da vsak človek pač ni najboljši pasji prijatelj. Pridruži se tolpi potepuških psov, vendar ga kmalu ujamejo in pošljejo v ječo. Z malo upanja pa psi izkoristijo priložnost za pobeg in upor proti človeštvu. Njihovo maščevanje bo neusmiljeno. Lili je edina, ki lahko ustavi to nepričakovano vojno med človekom in psom.

Nagrade/festivali:
  • Cannes 2014 – dobitnik nagrade Palm Dog in nagrade Un Certain Regard
  • Madžarski nominiranec za oskarja v kategoriji najboljši tujejezični film
  • Ghent 2014 – nominacija za najboljši film
  • Hamburg 2014 – nominacija za nagrado »Art Cinema«
  • Neuchatel 2014 – nominacija za najboljši film

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 8., kedd, 10.00
film
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
RAJZFILMEK GYEREKEKNEK

ANTBOY 10+

(Antboy, 2013) kalandfilm, 77 perc
Antboy
družinska komična pustolovščina (2013)

Dolžina: 77 min (1 h 17 min)
Leto: 2013
Država: Danska
Jezik: danščina
Scenarij: Anders Olholm
Režija: Ask Hasselbalch
Igrajo: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Kenneth Bogh Andersen, Laerke Winther Andersen, Aske Bang


V zabavni mladinski pustolovščini spoznamo mladega Pelleja, ki ga v šoli vsak dan nadlegujejo nasilneži. Vse se spremeni, ko ga nekega dne piči skrivnostna mravlja, kar dečku omogoči neverjetne mravljinčje moči. S pomočjo prijatelja Wilhelma mladenič spoznava svoje nadnaravne sposobnosti in naposled vzpostavi red in mir v šoli. Za dodatne preglavice poskrbi zlobni negativec Bolha, ki ugrabi Pellejevo sošolko, zato mora deček pozabiti na otročje norčije in odrasti v pravega super junaka.

O filmu

Pelle Nøhrmann je običajen dvanajstletnik. Malce preveč običajen, če vprašate njega. Je samotar in prelepa Amanda, v katero je na skrivaj zaljubljen že od male šole, ga komajda opazi. Še preradi pa ga opazijo nasilneži na šoli. Ko ga nekega dne lovijo po zaspanem predmestju, se skrije na sosedov zaraščeni vrt. Nasilnežem se mu uspe skriti, a ga medtem ugrizne velika in nenavadna mravlja. Ponoči ga preganjajo skrivnostne sanje. Ko se zjutraj zbudi, je močan kot mravlja. Izostril se mu je tudi voh, z lahkoto pleza po zidovih in... lula kislino.

Pelle seveda skriva svojo novo identiteto, a ne traja dolgo, ko piflarski ljubitelj stripov Wilhelm odkrije njegove super moči. Prepričan je, da mora Pelle postati super junak in se boriti proti zločinu. Ta seveda nad predlogom ni navdušen, a če bo pri tem očaral Amando, zakaj pa ne. Super junak Antboy kmalu postane nočna mora vseh zločincev v mestu. Kmalu pa spozna, da ni edini s super močmi. Strašni nasprotnik Bolha ugrabi Amando, Antboy in Wilhelm pa se znajdeta pred največjim izzivom doslej. Ali lahko majceni super junak premaga pravega super zlobneža?

Antboya so posneli po priljubljeni knjižni seriji Kennetha Bøgha Andersena.FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 10., csütörtök, 10.00–12.00
kézműves foglalkozás gyerekeknek
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS GYEREKEKNEK

Lavina ME Lendva:

GLEDALIŠČE • SZÍNHÁZ 6+

Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 11., péntek, 21.30
film: történelmi dráma
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR 2017 - Lendvai KKK
SZABADTÉRI MOZI 2017

MOLK (Csend) 16+

(Silence, 2016)
MOLK
(Silence, 2016), zgodovinska drama

Dolžina: 159 min (2 h 39 min)
Leto: 2016
Država: ZDA, Tajvan, Mehika
Jezik: angleščina
Scenarij: Jay Cocks in Martin Scorsese po romanu Shusakuja Enda
Režija: Martin Scorsese
Igrajo: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciaran Hinds, Issey Ogata, Shin'ya Tsukamoto, Yasushi Takada Yasushi Takada

Povezavi: uradna stran, IMDB

Z oskarji nagrajeni režiser neizprosnih dram Tolpe New Yorka, Dvojna igra in Zlovešči otok predstavlja zgodbo o dveh portugalskih jezuitskih duhovnikih, ki se v 17. stoletju odpravita na Japonsko. Predstojnik jima naroči, naj najdeta njunega nekdanjega mentorja, ki je v deželi vzhajajočega sonca širil krščanstvo. Odkriti morata, če se je resnično odpovedal veri, ko so ga nasprotniki ujeli in mučili. V skrivnostni deželi, polni neznanih pravil in običajev, se mladeniča znajdeta sredi krvavega upora proti zadnji fevdalni vladavini šogunov.O filmu

Japonsko podeželje, 17. Stoletje. Šogunsko preganjanje kristjanov je v polnem zamahu. Misijonar Rodrigo (Andrew Garfield), mlad portugalski jezuit, raziskuje, kaj se je zgodilo z njegovim mentorjem in predhodnikom, očetom Ferreirom (Liam Neeson). Je res izrekel apostazijo in s tem izdal tako svoje temeljno, versko prepričanje kot tudi Cerkev v Rimu?

Zgodba tega nadvse napetega in pretresljivega »trilerja« temelji na resničnih zgodovinskih osebnostih, dogodkih in dejstvih. Roman je mojstrovina, ki je bila navdih za opero, simfonijo in sedaj še film. Molk je ep o japonskih misionarjih, o katerem je režiser Martin Scorsese sanjal skoraj 30 let, odkar je prebral knjigo. Zgodovinska drama ni prvi Scorsesejev film, v katerem je za podlago vzel knjigo z versko tematiko. Tak je bil tudi film Zadnja Kristusova skušnjava z Willemom Dafoejem v glavni vlogi iz leta 1988, posnet po knjigi Grka Nikosa Kazantzakisa iz leta 1951.

Zgodovinska drama Molk je filmska priredba romana Šusakuja Enda 1966 z naslovom »Silence« o dveh jezuitskih duhovnikih s Portugalske. Ta se v 17. stoletju v iskanju izgubljenega mentorja znajdeta na Japonskem, kjer so krščanski veri šteti zadnji dnevi, zato se v lociranju pogrešanega mentorja srečata z vrsto nevarnosti. V 17. stoletju je namreč šogunat iz političnih razlogov začel preganjati krščanstvo, ki so ga sredi 16. stoletja tja zanesli portugalski misijonarji. Takrat se je Japonska delno odprla tujcem in njihovemu kapitalu ter idejam krščanstva. Zato je sedaj v strahu pred izgubo suverenosti nastopilo novo obdobje zaprtosti dežele za vse, kar je prihajalo iz takratnega zahodnega sveta. Zaprtje je vključevalo tudi kruto preganjanje krščanstva, ki je bilo obtoženo za nosilca idej, ki naj bi ogrožale samostojnost. Duhovnike so prisilili, da so stopili na preproste podobe Jezusa ali Marije, imenovane fumie, in se tako odrekli veri.

Oče Ferreiro, portugalski jezuit in predstojnik, ki je deloval na Japonskem v prvi polovici 17. stoletja še v času odprtosti, je redno javljal o svojem delovanju in razširjenosti krščanstva na Japonskem. Po prelomu, zaprtju in pričetku preganjanja kristjanov od 1633 dalje pa od njega ni več novic. Še huje. Pojavila se je celo novica, da je podlegel preganjanju in po mučenju – šesturnem visenju nad greznico, izrekel apostazijo – izstop iz krščanske cerkve. O resničnosti te novice in stanju preganjanega krščanstva v tedanji Japonski želijo izvedeti trije drugi portugalski jezuiti z vodjem Sebastianom Rodrigom, ki se po skrivnih poteh odpravijo na pot.

Film prikaže deželo vzhajajočega sonca, ki kljub sedanji odprtosti še vedno ohranja del skrivnostne preteklosti. V filmu smo priča nasprotjem idej, sumničenjem, vztrajanju v prepričanjih in njihovem zanikanju, osebnih krizah ter iskanju rešitev, ki so še vedno tako blizu človeku tudi današnjega časa.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 17., csütörtök, 10.00
rajzfilm/animációs film
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
RAJZFILMEK GYEREKEKNEK

APRIL IN NENAVADNI SVET
(APRIL ÉS A FURCSA VILÁG) 10+

(Avril et le Monde truqué, 2015), animációs kalandfilm, 105 perc
April in nenavadni svet
Avril et le Monde truqué, 2015

Dolžina: 105 min (1 h 45 min)
Leto: 2015
Država: Francija
Jezik: francoščini s slovenskimi podnapisi

režija:
Christian Desmares, Franck Ekinci
roman v stripu Tardi
scenarij: Franck Ekinci, Benjamin Legrand
glasba: Valentin Hadjadj
glasovi: Marion Cotillard, Philippe Katerine, Jean Rochefort, Olivier Gourmet, Marc-André Grondin, Bouli Lanners, Anne Coesens, Macha Grenon, Benoit Brière
produkcija: Je Suis Bien Content
koprodukcija: StudioCanal, Arte France Cinéma, Jouror Productions, Need Productions, RTBF (Télévision Belge), Kaïbou Production

Povezava: IMDB

distribucija FIVIA – VojnikO filmu

Napeta znanstvenofantastična pustolovščina, v kateri nas ustvarjalci oskarjevskega nominiranca Perzepolis in sloviti stripar Jacques Tardi odpeljejo v alternativni svet steampunka.

Pariz, 1941. Družina znanstvenikov je tik pred odkritjem učinkovitega življenjskega napoja, ko jih nenadoma ugrabi skrivnostna sila – vse z izjemo mlade April. Desetletje pozneje April (glas ji je posodila oskarjevka Marion Cotillard) živi sama z mačkom Darwinom in v tajnosti nadaljuje družinski projekt. Toda kmalu se znajde sredi mračne zarote velikih razsežnosti, ki jo požene v beg pred vladnimi agenti, cepelini na nožni pogon in kiborškimi podganjimi vohuni.FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kinodvor.org
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 18., péntek, 18.00
szlovák gyerekelőadás
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
GYERMEKELŐADÁSOK

Divadlo Piki (Slovaška/Szlovákia):

BABICA IZ JAJČKA  3+


16. LENDVAI BÁBKIKÖTŐ 2017 - NEMZETKÖZ BÁBFESZTIVÁL


Babica iz Jajčka (3+)
IVA PROCHÁZKOVÁ, KATARINA AULITISOVÁ

Kaj nam pomaga, če imamo za mamo kraljico in igrivega očeta, če pa si nikoli ne vzameta časa za nič?

Babica iz jajčka je predstava o jajčku, iz katerega se izvali velik čudež, ki spremeni vse. Celo starše …
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 18., péntek, 21.30
film: techno-krimi, misztikus dráma
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR 2017 - Lendvai KKK
 SZABADTÉRI MOZI 2017

I.T. 16+

(I.T., 2016)
I.T.
(I.T., 2016), kriminalka

Dolžina: 88 min (1 h 28 min)
Leto: 2016
Država: ZDA, Francija, Irska
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Kay, William Wisher Jr.
Režija: John Moore
Igrajo: Pierce Brosnan, Anna Friel, Stefanie Scott, Michael Nyqvist, James Frecheville, Austin Swift

Povezava: IMDB

Režiser napetih akcij Za sovražnikovo črto, Max Payne in Umri pokončno: Dober dan za smrt predstavlja srhljivo zgodbo o premožnem poslovnežu Miku, ki vodi uspešno letalsko podjetje. Nepričakovano se znajde v zagati, vendar mu na pomoč priskoči nadarjeni računalniški programer Ed. Ko ga Mike povabi domov, da nadgradi napredni hišni tehnološki sistem, se Ed zagleda v šefovo lepo hčer. Domišljavi Mike ga izključi iz družinskega kroga, toda kmalu se mu začnejo dogajati številne nenavadne nesreče. Izkaže se, da za vsem stoji maščevalni Ed, ki z manipulacijo računalniških sistemov začne nadzorovati in uničevati Mikovo življenje.O filmu

IT (informacijska tehnologija) vključuje vse tehnologije, ki jih uporabljamo za zbiranje, obdelovanje, shranjevanje in zaščito podatkov. Nanaša se na računalniško strojno opremo, računalniške programe in računalniško omrežje.

Pierce Brosnan je Mike Regan, poslovnež, ki ima vse - lepo ženo Rose (Anna Friel), simpatično najstniško hčerko Kaitlyn (Stefanie Scott) in vrhunsko pametno hišo. Njegovo podjetje Regan Aviation je tik pred tem, da za vedno spremeni industrijo poslovnih letal, ko se njegov odnos z IT svetovalcem Edom Porterjem (James Frecheville) sfiži. Družina pa ima vsak dan večje težave z vsem, kar je povezano z informacijskimi tehnologijami.

Mike se kmalu znajde v smrtonosni igri mačke in miši, ko Ed svoje znanje zlorabi za zalezovanje njegove hčerke in ogrožanje družine, posla in življenja. V svetu, ki ne pozna zasebnosti in skrivnosti, se mora Mike zanesti na stare prijatelje, da bi premagal novega sovražnika.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 21., hétfő, 18.00
szlovén gyerekelőadás
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
GYERMEKELŐADÁSOK

LG PUPILLA (Slovenija/Szlovénia):

PU 3+


16. LENDVAI BÁBKIKÖTŐ 2017 - NEMZETKÖZ BÁBFESZTIVÁL


PU

Režija: Rita Bartal Kiss
Glasba: Viki Rab
Lutke in scena: Sabina Šinko
Igrata: Petra Kavaš in Vitomir Vratarič

Pu je predstava o medvedku, o tistem, ki živi v stoletni hosti in ima najraje na svetu med. No in seveda svoje prijatelje, pujska, zajca in osla. Skupaj rešujejo uganke kot: kako preslepiti roj čebel, kako zvabiti v past slona, kako pogostiti zmerom lačnega medvedka in katero darilo lahko razvedri velikega žalostnega osla.

Za otroke od 3. leta naprej
Trajanje: 40 min

Povezava: http://lutkepupilla.wixsite.com/pupilla/pu
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 22., kedd, 10.00
rajzfilm/animációs film
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
RAJZFILMEK GYEREKEKNEK

DALEČ NA SEVER (Út északra) 8+

(Tout en haut du monde, 2015), francia animácios film, 81 perc
Daleč na sever
Tout en haut du monde, 2015

Dolžina: 81 min (1 h 21 min)
Leto: 2015
Država: Francija / Danska
Jezik: francoščina s slovenskimi podnapisi

režija: Rémi Chayé
scenarij: Claire Paoletti, Patricia Valeix, Fabrice de Costil
umetniška direktorja: Han Jin Kuang Liane-Cho, Slaven Reese
glasba: Jonathan Morali
glasovi: Christa Théret, Féodor Atkine, Thomas Sagols, Rémi Caillebot, Audrey Sablé, Fabien Briche, Rémi Bichet, Julienne Degenne

Povezava: IMDB

distribucija FIVIA – Vojnik

O filmu

V mladi Saši tli avanturistični ogenj njenega dedka. Odpravi se na skrajni sever, daleč stran od načrtovane prihodnosti.

Sankt Peterburg, leto 1882. Petnajstletna Saša je že od malega navdušena nad slavnim dedkom, velikim raziskovalcem severnega tečaja. Z zadnje ekspedicije z ladjo Davai se ni nikoli vrnil. Saša se odpravi po dedkovih poteh, da bi našla njegovo arktično ladjo. Nihče je ne jemlje resno, razen kapitana Lunda, ki jo vzame s seboj. Pohiteti morajo, saj se neprehodna zima hitro bliža. Saša na poti dokaže, da je lahko ob pomoči dedkovega zvezka koristna članica posadke. Kompas je usmerjen na sever in jih popelje globoko v belo divjino ...FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kinodvor.org
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 24., csütörtök, 18.00
horvát gyerekelőadás
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
GYERMEKELŐADÁSOK

Kazališna družina Pinklec Čakovec (Hrvaška/Horvátország):

BREMENSKI GODCI
(Brémai muzsikusok) 3+


16. LENDVAI BÁBKIKÖTŐ 2017 - NEMZETKÖZ BÁBFESZTIVÁL
Režiser: Romano Bogdan
Dramatizacija: Romano Bogdan
Glasba: Igor Baksa, VIS Tragedija
Oblikovanje luči: Neven Taradi
Igrajo: Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa, Bruno Kontrec

O predstavi:

Klasična pravljica izpod peresa bratov Grimm je idealna podlaga za glasbeno predstavo/musical, v katerem igrajo štirje, glasbeno nadarjene živali.

Osel Juri je postal nekoristen svojemu lastniku mlinarju, ki ga je nagnal od doma. Podobna usoda je grozila tudi drugim živalim: lovskega psa Rikija je lastnik želel pokončati, uničeno mačko Matildo so hoteli utopiti v vodi, medtem ko naj bi petelin Đurek končal v vročem loncu. Skupaj so ustanovili glasbeno skupino in poskušali srečo v oddaljenem mestu, Bremnu.

Gledališka skupina Pinklec poskuša to znano zgodbo prikazat na humorni način, v moderni in osveženi obliki v različnih hrvaških narečjih.

Trajanje: 40 minut
Priporočena starost: 3 + (predšolski otroci, nižji in višji razredi osnovne šole)FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAPovezava: http://kdpinklec.com/bremenski-sviraci/
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 25., péntek, 20.00
koncert Újdonság/változás
Ingyenes belépés/díjtalan
3. FESTIVAL VINARIUM LENDAVA 2017

Sárik Péter Trió x Beethoven


Koncert: Beethoven műveinek jazz feldolgozása a lendvai Vita kamarakórussal együttműködve

Sárik Péter Trió


Sárik Péter jazz zongoraművész, zeneszerző, tanár 2007-ben alapította meg
saját zenekarát, a Sárik Péter Triót. A csapat
2012-ben, Fonay Tibor (basszusgitár, bőgő) és Gálfi Attila (dobok) csatlakozásával újáalakult. A Sárik Péter Trió rövid
időn belül az ország vezető jazz-zenekarai közé került.

Eddig 4 lemezük jelent meg, melyekből a Jazzkívánságműsor című album a megjelenését követően 4 hónapon belül aranylemez lett majd 2014-ben Fonongram-díjat kapott, mint az “Év hazai jazz-albuma”.

Sárik Péter Trió x Beethoven

A Sárik Péter Trió új műsorában Beethoven műveit dolgozta át a saját stílusára. A koncerten a Mester szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részletei hangzanak el. Beethoven dallamai és harmóniái keverednek
a jazz és a popzene ritmusaival. A műsor nagy része természetesen improvizáció, a Trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek.A Sárik Péter Trió koncertjein a közönség aktív részese az előadásnak, a zenekar minden koncerten előadja az Örömódát a hallgatók segítségével.

Povezava • kapcsolat: petersarik.comVita Kamarakórus Lendva (Szlovénia)


A Vita szó jelentése az élet. A nevünket az életenergiára és a vitalitásra gondolva választottuk ki, hiszen ez az, ami az éneklésünkből árad.

A „Vita” Kamarakórus jelenleg 21 énekesből áll és immár 14 éve működik. A karmester Berden Danijel. Műsorunkban különböző műfajokból és korszakokból összeválogatott, több nemzet dalait is feldolgoztuk. Számunka éneklés különböző nyelveken sem jelent akadályt. A karmesterünk igen kreatív és szeret adaptációkkal foglalkozni, ezért gyakran legújabb slágereket vagy népszerű örökzöld dallamokat is énekelünk.

Több sikeres zenei projektben vettünk részt: turné Mostarban (2009), együttműködés az újvidéki szlovénekkel (2014, 2015) és természetesen a nemzetközi versenyek is. Nagyon büszkék vagyunk a Praga Cantat (2007) nemzetközi versenyen elért ezüstminősítésre. Különösen pedig arra az arany elismerésre vagyunk büszkék, amelyet a Music Mundi Nemzetközi Kórusok Fesztiválján 2009-ben Budapesten és 2012-ben Velencében szereztük meg.

Egyéb kórusokkal is közreműködünk, a baráti kapcsolatot pedig úgy tartjuk fenn, hogy meghívjuk őket a Tavaszi ébredés énekkel című  közös koncertre.A Vita Kamarakórus számára a csúcspontot minden évben két fellépése jelenti: az éves koncert a csodálatos lendvai színház- és hangversenyteremben vagy a Tavaszi ébredés énekkel című hangverseny a zsinagógában, valamint a karácsonyi koncert, amelyet minden évben István napján tartjuk meg a lendvai katolikus templomban.

Három lemezűnk (CD) jelent meg: a San se šetao (2007), a Božični koncert/Karácsonyi koncert (2011) és a Jubilejni CD/ Jubileumi CD (2013), amelyet a kórus fennállásának 10. évfordulója alkalmából készítettünk.

Povezava • kapcsolat: KPZ Vita Lendava

Helyszín: A Lendvai Színház- és Hangversenyterem szabadtéri színpadán
Szervező: KKCL – LKKK
2017. augusztus 28., hétfő, 18.00
magyar gyerekelőadás
Ingyenes belépés/díjtalan
NYÁRI MŰSOR GYEREKEKNEK 2017 - Lendvai KKK
GYERMEKELŐADÁSOK

Griff Bábszínház (Madžarska/Magyarország):

LÚDAS MATYI 3+


16. LENDVAI BÁBKIKÖTŐ 2017 - NEMZETKÖZ BÁBFESZTIVÁL
Horváth Károly - Tömöry Péter
LÚDAS MATYI
avagy a
Galiba-Faliba Cirkusz igaz története


JÁTSZÓ SZEMÉLYEK:

Galiba Júlia, komika és primadonna, okleveles mutatványos:
Lovászi Edina mv.

Ludas Mátyás, elhíresült cirkuszi libaszelidító:
Szilinyi Arnold

Galiba Miska, csepürágó és földbirtokos:
Tímár Zoltán


A szöveget libatollal lejegyezte:
Tömöry Péter


Muzsikáját szerzette:
Horváth Károly


A harmonika hangzatot kottafejezte:
Takács Dániel


Aki mindig ott van, és húzza-vonja harmonikán:
Németh Lajos


A rendíthetetlen énektanító: Kovács Kata
A lúdtalpas tánctanár: Kiss Tamás
Faliba és taliga faragó: Balla Gábor
Kosztümök készítője: Fekete Dóra
Porondmester: Rumi László Blattner-díjas

Vannak ezek a naplopók. Hétalvósak, nyolcalvósak, akik úgy gondolják, nekik aztán semmi más dolguk nincs a világon, mint bámulni a felhőket. Ej, mihaszna kölykök, lusta gyerekek! No de ha egyszer elindulnak, mert felbőszíti őket az igazságtalanság!

Akkor aztán hétszeresen használják azt az erőt, furfangot, amit felhőbámulás közben magukba gyűjtöttek, és lesz nemulass! Reszkessenek a dölyfösek, a hatalmukkal visszaélők! Reszkessenek a népnyúzök, reszkessenek a döbrögik. Mert ezek a lúdasmatyi-féle kölykök nem ismernek tréfát. Legfeljebb egyszer. Vagy kétszer. Leginkább háromszor.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAPovezava • kapcsolat: griffbabszinhaz.hu
Szervező: KKCL – LKKK
A szabadtéri mozi helyszíne: a lendvai Színház- és Hangversenyterem
szabadtéri színpada. Rossz idő esetén a filmek vetítése a Lendvai Színház-
és Hangversenyteremben lesz.


A filmek eredeti nyelven, szlovén felirattal lesznek vetítve.Az összes rendezvény a Nyári műsor 2017 keretében díjtalan!

A programot támogatják:
Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije (Szlovén Kulturális Minisztérium)
és Občina Lendava/Lendva Község.

PÉNZTÁR
Nyári nyitvatartás
Nap:Időpont:
Hétfő:9.00–14.00
Kedd:9.00–14.00
Szerda:9.00–14.00
Csütörtök:9.00–14.00
Péntek:9.00–14.00
Nyitva 1 órával
az előadások előtt is.

A Színház- és Hangversenyterem megtekintése előzetes
bejelentkezés
alapján, szervezetten lehetséges.

TÁMOGATÓK
Lek
Vzajemna
Intering
Kmetijsko gospodarstvo

Elérhetőség | Oldaltérkép | A honlapról  

 

© 2004-2016, Knjižnica – Kulturni center Lendava / Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ.
Művészeti, kulturális, színházi tevékenységi és kreatív kulturális ágazati belső szervezeti egység
Zala György tér 1., 9220 Lendava-Lendva, Szlovénia