KKC Lendava – Lendvai KKK: Nazaj na začetno stran KKCL | Podstran lendavske knjižnice
KKCL NOE – LKKK BSZE | Trg Györgya Zale 1 | 9220 Lendava | Slovenija (SI)
Aktualni spored
Legenda simbolov
Slovenski abonma
Madžarski abonma
Zaključena predstava
Prost vstop
Vstopnica
Novost oz. spremenjeno
Slovenski abonma
Madžarski abonma
Zaključena predstava
Brezplačna predstava
Vstopnica
Novost, sprememba


Za ogled izberite mesec s spodnjega seznama:

LETO 2017: januar | februar | marec | april | maj | junij | julij | avgust | september | oktober | november | december

Avgust 2017
Prizorišče poletnih otroških programov:
Gledališka in koncertna dvorana Lendava.

Mednarodni festival Lutkovni pristan Lendava 2017 bo potekal na letnem odru.

Torek, 1. avgust 2017, 10.00
risani/animirani film
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
RISANI FILMI ZA OTROKE

LEGENDA O SARILI 8+

(The Legend of Sarila, 2013) animirana družinska pustolovska komedija, sinhronizirano v slovenščino (80 minut)
Legenda o Sarili
The Legend of Sarila animirana družinska pustolovščina, 2013

Dolžina: 80 min (1 h 20 min)
Leto: 2013
Država: Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: Roger Harvey, Paul Risacher in Pierre Tremblay
Režija: Nancy Florence Savard

Povezavi: uradna stran, IMDB

Slovenska sinhronizacija:

Šaman Krulik - PRIMOŽ PIRNAT
Apik - MAJA KUNŠIČ
Markusi - IZTOK LUZAR
Poglavarjev sin Putulik - ANDREJ MURENC
Vračica Saja - VESNA PERNARČIČ
Poglavar Itak - GAŠPER JARNI

O filmu

Osiroteli mladenič Markusi s sestro odrašča med Inuiti na daljnem severu, toda zaradi zlobe zagrenjenega šamana plemenu grozi lakota. Skupaj s poglavarjevim sinom Putulikom in spretno lovko Apik se Markusi odpravi na nevarno popotovanje, da bi odkril bajeslovno deželo izobilja Sarilo. Med nepozabno pustolovščino se mora Markusi soočiti z nepričakovano ljubeznijo, uporabiti svoje skrite moči in sprejeti zahtevno življenjsko pot, ki mu jo je namenila usoda.

Na daljnem severu se rod inuitskih nomadov spopada z lakoto. Dan za dnem se lovci vračajo domov praznih rok. Celo njihov priletni šaman Krulik ne najde rešitve. Modra starka Saja se spomni na legendo o Sarili, obljubljeni deželi, skriti nekje med ledeniki. Legenda pravi, da smejo stopiti na njena sveta tla le ljudje čistega srca.Šamanov zahrbtni vran Kuatak za negotovo nalogo izbere Putulika, poglavarjevega sina, lepo Apik, ki je obljubljena Putuliku in Markusija. Markusi ima šamanske moči, toda to vesta le Krulik in Saja.

Krulik se zave, da je Markusi grožnja njegovi moči, in naredi vse, da bi se ga znebil. Na pomoč pokliče celo zle duhove. Z njihovo pomočjo skuša preprečiti, da bi izbranci uspešno opravili svojo nalogo.

Markusi po mnogih preizkušnjah le sprejme svojo moč in popelje prijatelja v Sarilo. Tam pa dobi novo nalogo. Staremu šamanu mora preprečiti, da bi s črno magijo pogubil njihov rod.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Organizator: KKCL – LKKK
Petek, 4. avgust 2017, 21.30
film: krimi komedija
Prost vstop
POLETNI PROGRAM 2017 – KKC Lendava
LETNI KINO 2017

MIRNI ZALIV 12+

(Slack Bay, 2016)
MIRNI ZALIV
(Slack Bay, 2016), krimi komedija

Izvirni naslov: Ma Loute

Dolžina: 122 min (2 h 2 min)
Leto: 2016
Država: Francija, Nemčija
Jezik: francoščina,angleščina
Režija: Bruno Dumont
Scenarij: Bruno Dumont
Fotografija: Guillaume Deffontaines
Igrajo: Fabrice Luchini (André Van Peteghem), Juliette Binoche (Aude Van Peteghem), Valeria Bruni Tedeschi (Isabelle Van Peteghem), Jean-Luc Vincent (Christian Van Peteghem), Brandon Lavieville (Ma Loute Brufort), Raph (Billie Van Peteghem), Didier Després (Alfred Machin), Cyril Rigaux (Malfoy)
 
Povezave: IMDB

Barvita, skrajno karikirana burleska Bruna Dumonta, več kot dostojna naslednica njegove izredno uspešne miniserije Mali Quinquin.

O filmu

Poletje leta 1910. Med oddihom na čudovitih plažah Normandije izgine več turistov. Razvpita inšpektorja Machin in Malfoy kmalu ugotovita, da mora ključ do rešitve teh skrivnostnih dogodkov ležati v zalivu reke Slack, kjer se ob visoki plimi reka in morje združita. Med tamkajšnjimi ribiči živi družina Brufort, na čelu katere je oče s psevdonimom Večni, med otroki pa izstopa navihani najstnik Ma Loute. Visoko nad zalivom se nahaja tudi vila bogate družine van Peteghem, ki se v svojem buržoaznem življenju izogiba stikov z domačini. Ljubezen med najstnikoma iz obeh družin hitro vnese nemir v ustaljena razmerja idilične vasice.

"Drugače kot pri seriji Mali Quinquin, ki sem jo pisal, ne da bi bil prepričan, ali je humor dovolj jasen, sem sedaj vedel, kaj počnem, zavedal sem se občutne komičnosti situacij, ki sem si jih izmišljal. Komedija predpostavlja določen ustroj, mehanizem neposredne učinkovitosti; je drugačna in manj zavezana obrazcem kot drama ter zato toliko zahtevnejša pri snovanju." (Bruno Dumont)FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: liffe.si
Organizator: KKCL – LKKK
Sobota, 5. avgust 2017, 21.30
film: drama
Prost vstop
POLETNI PROGRAM 2017 – KKC Lendava
LETNI KINO 2017

FEHÉR ISTEN (BELI BOG) 16+

(White God, 2014)
FEHÉR ISTEN (BELI BOG)
(White God, 2014), drama

Dolžina: 121 min (2 h 1 min) 
Leto: 2014
Država: Madžarska, Nemčija, Švedska
Jezik: madžarščina
Scenarij: Kornél Mundruczó, Viktória Petrányi in Kata Wéber
Režija: Kornél Mundruczó
Igrajo: Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth, Szabolcs Thuróczy, Lili Monori, Gergely Bánki, Tamás Polgár, Károly Ascher, Erika Bodnár, Body, Bence Csepeli, János Derzsi, Csaba Faix, Edit Frajt

Povezave: uradna stran, IMDB

13-letna Lili je zelo navezana na psa Hagena, toda zaradi novega zakona o kaznovanju lastnikov psov mešanih pasem, ga Lilijin oče nekega dne pusti v mestu. Hagen neumorno išče svojo lastnico, naposled pa se pridruži tropu potepuških psov. Kmalu pristane v rokah konjedercev, zaradi številnih zlorab pa se naposled upre in z drugimi psi pobegne ter zaneti upor proti okrutnim ljudem. Edina, ki lahko prepreči usodni spopad med ljudmi in psi, je mala Lili, ki še vedno ni pozabila svojega štirinožnega prijatelja.O filmu

Nova mestna uredba daje prednost rodovniškim psom, postavlja pa hud davek mešančkom. Lastniki v velikem številu zavračajo svoje pse in zavetišča kmalu postanejo prenatrpana. 13-letna Lili se obupno bori za zaščito svojega ljubljenčka Hagena, saj njen oče brezbrižno vrže psa na ulico. Hagen in njegova lepa lastnica se ves čas iščeta, dokler Lili izgubi vso vero.

Hagen spozna, da vsak človek pač ni najboljši pasji prijatelj. Pridruži se tolpi potepuških psov, vendar ga kmalu ujamejo in pošljejo v ječo. Z malo upanja pa psi izkoristijo priložnost za pobeg in upor proti človeštvu. Njihovo maščevanje bo neusmiljeno. Lili je edina, ki lahko ustavi to nepričakovano vojno med človekom in psom.

Nagrade/festivali:
  • Cannes 2014 – dobitnik nagrade Palm Dog in nagrade Un Certain Regard
  • Madžarski nominiranec za oskarja v kategoriji najboljši tujejezični film
  • Ghent 2014 – nominacija za najboljši film
  • Hamburg 2014 – nominacija za nagrado »Art Cinema«
  • Neuchatel 2014 – nominacija za najboljši film

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Organizator: KKCL – LKKK
Torek, 8. avgust 2017, 10.00
film
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
RISANI FILMI ZA OTROKE

ANTBOY 10+

(Antboy, 2013) družinska pustolovska komedija (77 minut)
Antboy
družinska komična pustolovščina (2013)

Dolžina: 77 min (1 h 17 min)
Leto: 2013
Država: Danska
Jezik: danščina
Scenarij: Anders Olholm
Režija: Ask Hasselbalch
Igrajo: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Kenneth Bogh Andersen, Laerke Winther Andersen, Aske Bang


V zabavni mladinski pustolovščini spoznamo mladega Pelleja, ki ga v šoli vsak dan nadlegujejo nasilneži. Vse se spremeni, ko ga nekega dne piči skrivnostna mravlja, kar dečku omogoči neverjetne mravljinčje moči. S pomočjo prijatelja Wilhelma mladenič spoznava svoje nadnaravne sposobnosti in naposled vzpostavi red in mir v šoli. Za dodatne preglavice poskrbi zlobni negativec Bolha, ki ugrabi Pellejevo sošolko, zato mora deček pozabiti na otročje norčije in odrasti v pravega super junaka.

O filmu

Pelle Nøhrmann je običajen dvanajstletnik. Malce preveč običajen, če vprašate njega. Je samotar in prelepa Amanda, v katero je na skrivaj zaljubljen že od male šole, ga komajda opazi. Še preradi pa ga opazijo nasilneži na šoli. Ko ga nekega dne lovijo po zaspanem predmestju, se skrije na sosedov zaraščeni vrt. Nasilnežem se mu uspe skriti, a ga medtem ugrizne velika in nenavadna mravlja. Ponoči ga preganjajo skrivnostne sanje. Ko se zjutraj zbudi, je močan kot mravlja. Izostril se mu je tudi voh, z lahkoto pleza po zidovih in... lula kislino.

Pelle seveda skriva svojo novo identiteto, a ne traja dolgo, ko piflarski ljubitelj stripov Wilhelm odkrije njegove super moči. Prepričan je, da mora Pelle postati super junak in se boriti proti zločinu. Ta seveda nad predlogom ni navdušen, a če bo pri tem očaral Amando, zakaj pa ne. Super junak Antboy kmalu postane nočna mora vseh zločincev v mestu. Kmalu pa spozna, da ni edini s super močmi. Strašni nasprotnik Bolha ugrabi Amando, Antboy in Wilhelm pa se znajdeta pred največjim izzivom doslej. Ali lahko majceni super junak premaga pravega super zlobneža?

Antboya so posneli po priljubljeni knjižni seriji Kennetha Bøgha Andersena.FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Organizator: KKCL – LKKK
Četrtek, 10. avgust 2017, 10.00–12.00
delavnica za otroke
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
DELAVNICE ZA OTROKE

KUD Lavina Lendava:

GLEDALIŠČE • SZÍNHÁZ 6+

Organizator: KKCL – LKKK
Petek, 11. avgust 2017, 21.30
film: zgodovinska drama
Prost vstop
POLETNI PROGRAM 2017 – KKC Lendava
LETNI KINO 2017

MOLK 16+

(Silence, 2016)
MOLK
(Silence, 2016), zgodovinska drama

Dolžina: 159 min (2 h 39 min)
Leto: 2016
Država: ZDA, Tajvan, Mehika
Jezik: angleščina
Scenarij: Jay Cocks in Martin Scorsese po romanu Shusakuja Enda
Režija: Martin Scorsese
Igrajo: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciaran Hinds, Issey Ogata, Shin'ya Tsukamoto, Yasushi Takada Yasushi Takada

Povezavi: uradna stran, IMDB

Z oskarji nagrajeni režiser neizprosnih dram Tolpe New Yorka, Dvojna igra in Zlovešči otok predstavlja zgodbo o dveh portugalskih jezuitskih duhovnikih, ki se v 17. stoletju odpravita na Japonsko. Predstojnik jima naroči, naj najdeta njunega nekdanjega mentorja, ki je v deželi vzhajajočega sonca širil krščanstvo. Odkriti morata, če se je resnično odpovedal veri, ko so ga nasprotniki ujeli in mučili. V skrivnostni deželi, polni neznanih pravil in običajev, se mladeniča znajdeta sredi krvavega upora proti zadnji fevdalni vladavini šogunov.O filmu

Japonsko podeželje, 17. Stoletje. Šogunsko preganjanje kristjanov je v polnem zamahu. Misijonar Rodrigo (Andrew Garfield), mlad portugalski jezuit, raziskuje, kaj se je zgodilo z njegovim mentorjem in predhodnikom, očetom Ferreirom (Liam Neeson). Je res izrekel apostazijo in s tem izdal tako svoje temeljno, versko prepričanje kot tudi Cerkev v Rimu?

Zgodba tega nadvse napetega in pretresljivega »trilerja« temelji na resničnih zgodovinskih osebnostih, dogodkih in dejstvih. Roman je mojstrovina, ki je bila navdih za opero, simfonijo in sedaj še film. Molk je ep o japonskih misionarjih, o katerem je režiser Martin Scorsese sanjal skoraj 30 let, odkar je prebral knjigo. Zgodovinska drama ni prvi Scorsesejev film, v katerem je za podlago vzel knjigo z versko tematiko. Tak je bil tudi film Zadnja Kristusova skušnjava z Willemom Dafoejem v glavni vlogi iz leta 1988, posnet po knjigi Grka Nikosa Kazantzakisa iz leta 1951.

Zgodovinska drama Molk je filmska priredba romana Šusakuja Enda 1966 z naslovom »Silence« o dveh jezuitskih duhovnikih s Portugalske. Ta se v 17. stoletju v iskanju izgubljenega mentorja znajdeta na Japonskem, kjer so krščanski veri šteti zadnji dnevi, zato se v lociranju pogrešanega mentorja srečata z vrsto nevarnosti. V 17. stoletju je namreč šogunat iz političnih razlogov začel preganjati krščanstvo, ki so ga sredi 16. stoletja tja zanesli portugalski misijonarji. Takrat se je Japonska delno odprla tujcem in njihovemu kapitalu ter idejam krščanstva. Zato je sedaj v strahu pred izgubo suverenosti nastopilo novo obdobje zaprtosti dežele za vse, kar je prihajalo iz takratnega zahodnega sveta. Zaprtje je vključevalo tudi kruto preganjanje krščanstva, ki je bilo obtoženo za nosilca idej, ki naj bi ogrožale samostojnost. Duhovnike so prisilili, da so stopili na preproste podobe Jezusa ali Marije, imenovane fumie, in se tako odrekli veri.

Oče Ferreiro, portugalski jezuit in predstojnik, ki je deloval na Japonskem v prvi polovici 17. stoletja še v času odprtosti, je redno javljal o svojem delovanju in razširjenosti krščanstva na Japonskem. Po prelomu, zaprtju in pričetku preganjanja kristjanov od 1633 dalje pa od njega ni več novic. Še huje. Pojavila se je celo novica, da je podlegel preganjanju in po mučenju – šesturnem visenju nad greznico, izrekel apostazijo – izstop iz krščanske cerkve. O resničnosti te novice in stanju preganjanega krščanstva v tedanji Japonski želijo izvedeti trije drugi portugalski jezuiti z vodjem Sebastianom Rodrigom, ki se po skrivnih poteh odpravijo na pot.

Film prikaže deželo vzhajajočega sonca, ki kljub sedanji odprtosti še vedno ohranja del skrivnostne preteklosti. V filmu smo priča nasprotjem idej, sumničenjem, vztrajanju v prepričanjih in njihovem zanikanju, osebnih krizah ter iskanju rešitev, ki so še vedno tako blizu človeku tudi današnjega časa.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Organizator: KKCL – LKKK
Četrtek, 17. avgust 2017, 10.00
risani/animirani film
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
RISANI FILMI ZA OTROKE

APRIL IN NENAVADNI SVET 10+

(Avril et le Monde truqué, 2015), animirana pustolovska komedija (105 minut)
April in nenavadni svet
Avril et le Monde truqué, 2015

Dolžina: 105 min (1 h 45 min)
Leto: 2015
Država: Francija
Jezik: francoščini s slovenskimi podnapisi

režija:
Christian Desmares, Franck Ekinci
roman v stripu Tardi
scenarij: Franck Ekinci, Benjamin Legrand
glasba: Valentin Hadjadj
glasovi: Marion Cotillard, Philippe Katerine, Jean Rochefort, Olivier Gourmet, Marc-André Grondin, Bouli Lanners, Anne Coesens, Macha Grenon, Benoit Brière
produkcija: Je Suis Bien Content
koprodukcija: StudioCanal, Arte France Cinéma, Jouror Productions, Need Productions, RTBF (Télévision Belge), Kaïbou Production

Povezava: IMDB

distribucija FIVIA – VojnikO filmu

Napeta znanstvenofantastična pustolovščina, v kateri nas ustvarjalci oskarjevskega nominiranca Perzepolis in sloviti stripar Jacques Tardi odpeljejo v alternativni svet steampunka.

Pariz, 1941. Družina znanstvenikov je tik pred odkritjem učinkovitega življenjskega napoja, ko jih nenadoma ugrabi skrivnostna sila – vse z izjemo mlade April. Desetletje pozneje April (glas ji je posodila oskarjevka Marion Cotillard) živi sama z mačkom Darwinom in v tajnosti nadaljuje družinski projekt. Toda kmalu se znajde sredi mračne zarote velikih razsežnosti, ki jo požene v beg pred vladnimi agenti, cepelini na nožni pogon in kiborškimi podganjimi vohuni.FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kinodvor.org
Organizator: KKCL – LKKK
Petek, 18. avgust 2017, ob 18.00
otroška predstava
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
OTROŠKE PREDSTAVE

Divadlo Piki (Slovaška/Szlovákia):

BABICA IZ JAJČKA 3+

LUTKOVNI PRISTAN LENDAVA 2017 - MEDNARODNI LUTKOVNI FESTIVALBabica iz Jajčka (3+)
IVA PROCHÁZKOVÁ, KATARINA AULITISOVÁ

Kaj nam pomaga, če imamo za mamo kraljico in igrivega očeta, če pa si nikoli ne vzameta časa za nič?

Babica iz jajčka je predstava o jajčku, iz katerega se izvali velik čudež, ki spremeni vse. Celo starše …
Organizator: KKCL – LKKK
Petek, 18. avgust 2017, 21.30
film: kriminalka, misteriozna kriminalna drama
Prost vstop
POLETNI PROGRAM 2017 – KKC Lendava
LETNI KINO 2017

I.T. 16+

(I.T., 2016)
I.T.
(I.T., 2016), kriminalka

Dolžina: 88 min (1 h 28 min)
Leto: 2016
Država: ZDA, Francija, Irska
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Kay, William Wisher Jr.
Režija: John Moore
Igrajo: Pierce Brosnan, Anna Friel, Stefanie Scott, Michael Nyqvist, James Frecheville, Austin Swift

Povezava: IMDB

Režiser napetih akcij Za sovražnikovo črto, Max Payne in Umri pokončno: Dober dan za smrt predstavlja srhljivo zgodbo o premožnem poslovnežu Miku, ki vodi uspešno letalsko podjetje. Nepričakovano se znajde v zagati, vendar mu na pomoč priskoči nadarjeni računalniški programer Ed. Ko ga Mike povabi domov, da nadgradi napredni hišni tehnološki sistem, se Ed zagleda v šefovo lepo hčer. Domišljavi Mike ga izključi iz družinskega kroga, toda kmalu se mu začnejo dogajati številne nenavadne nesreče. Izkaže se, da za vsem stoji maščevalni Ed, ki z manipulacijo računalniških sistemov začne nadzorovati in uničevati Mikovo življenje.O filmu

IT (informacijska tehnologija) vključuje vse tehnologije, ki jih uporabljamo za zbiranje, obdelovanje, shranjevanje in zaščito podatkov. Nanaša se na računalniško strojno opremo, računalniške programe in računalniško omrežje.

Pierce Brosnan je Mike Regan, poslovnež, ki ima vse - lepo ženo Rose (Anna Friel), simpatično najstniško hčerko Kaitlyn (Stefanie Scott) in vrhunsko pametno hišo. Njegovo podjetje Regan Aviation je tik pred tem, da za vedno spremeni industrijo poslovnih letal, ko se njegov odnos z IT svetovalcem Edom Porterjem (James Frecheville) sfiži. Družina pa ima vsak dan večje težave z vsem, kar je povezano z informacijskimi tehnologijami.

Mike se kmalu znajde v smrtonosni igri mačke in miši, ko Ed svoje znanje zlorabi za zalezovanje njegove hčerke in ogrožanje družine, posla in življenja. V svetu, ki ne pozna zasebnosti in skrivnosti, se mora Mike zanesti na stare prijatelje, da bi premagal novega sovražnika.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kolosej.si
Organizator: KKCL – LKKK
Ponedeljek, 21. avgust 2017, ob 18.00
otroška predstava
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
OTROŠKE PREDSTAVE

LG PUPILLA (Slovenija/Szlovénia):

PU 3+

LUTKOVNI PRISTAN LENDAVA 2017 - MEDNARODNI LUTKOVNI FESTIVALPU

Režija: Rita Bartal Kiss
Glasba: Viki Rab
Lutke in scena: Sabina Šinko
Igrata: Petra Kavaš in Vitomir Vratarič

Pu je predstava o medvedku, o tistem, ki živi v stoletni hosti in ima najraje na svetu med. No in seveda svoje prijatelje, pujska, zajca in osla. Skupaj rešujejo uganke kot: kako preslepiti roj čebel, kako zvabiti v past slona, kako pogostiti zmerom lačnega medvedka in katero darilo lahko razvedri velikega žalostnega osla.

Za otroke od 3. leta naprej
Trajanje: 40 min

Povezava: http://lutkepupilla.wixsite.com/pupilla/pu
Organizator: KKCL – LKKK
Torek, 22. avgust 2017, 10.00
risani/animirani film
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
RISANI FILMI ZA OTROKE

DALEČ NA SEVER 8+

(Tout en haut du monde, 2015), animirana akcijska pustolovščina v francoščini s slovenskimi podnapisi (81 minut)
Daleč na sever
Tout en haut du monde, 2015

Dolžina: 81 min (1 h 21 min)
Leto: 2015
Država: Francija / Danska
Jezik: francoščina s slovenskimi podnapisi

režija: Rémi Chayé
scenarij: Claire Paoletti, Patricia Valeix, Fabrice de Costil
umetniška direktorja: Han Jin Kuang Liane-Cho, Slaven Reese
glasba: Jonathan Morali
glasovi: Christa Théret, Féodor Atkine, Thomas Sagols, Rémi Caillebot, Audrey Sablé, Fabien Briche, Rémi Bichet, Julienne Degenne

Povezava: IMDB

distribucija FIVIA – Vojnik

O filmu

V mladi Saši tli avanturistični ogenj njenega dedka. Odpravi se na skrajni sever, daleč stran od načrtovane prihodnosti.

Sankt Peterburg, leto 1882. Petnajstletna Saša je že od malega navdušena nad slavnim dedkom, velikim raziskovalcem severnega tečaja. Z zadnje ekspedicije z ladjo Davai se ni nikoli vrnil. Saša se odpravi po dedkovih poteh, da bi našla njegovo arktično ladjo. Nihče je ne jemlje resno, razen kapitana Lunda, ki jo vzame s seboj. Pohiteti morajo, saj se neprehodna zima hitro bliža. Saša na poti dokaže, da je lahko ob pomoči dedkovega zvezka koristna članica posadke. Kompas je usmerjen na sever in jih popelje globoko v belo divjino ...FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAVir besedila in slik: kinodvor.org
Organizator: KKCL – LKKK
Četrtek, 24. avgust 2017, ob 18.00
otroška predstava
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
OTROŠKE PREDSTAVE

Kazališna družina Pinklec Čakovec (Hrvaška/Horvátország):

BREMENSKI GODCI 3+

LUTKOVNI PRISTAN LENDAVA 2017 - MEDNARODNI LUTKOVNI FESTIVAL

Režiser: Romano Bogdan
Dramatizacija: Romano Bogdan
Glasba: Igor Baksa, VIS Tragedija
Oblikovanje luči: Neven Taradi
Igrajo: Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa, Bruno Kontrec

O predstavi:

Klasična pravljica izpod peresa bratov Grimm je idealna podlaga za glasbeno predstavo/musical, v katerem igrajo štirje, glasbeno nadarjene živali.

Osel Juri je postal nekoristen svojemu lastniku mlinarju, ki ga je nagnal od doma. Podobna usoda je grozila tudi drugim živalim: lovskega psa Rikija je lastnik želel pokončati, uničeno mačko Matildo so hoteli utopiti v vodi, medtem ko naj bi petelin Đurek končal v vročem loncu. Skupaj so ustanovili glasbeno skupino in poskušali srečo v oddaljenem mestu, Bremnu.

Gledališka skupina Pinklec poskuša to znano zgodbo prikazat na humorni način, v moderni in osveženi obliki v različnih hrvaških narečjih.

Trajanje: 40 minut
Priporočena starost: 3 + (predšolski otroci, nižji in višji razredi osnovne šole)FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAPovezava: http://kdpinklec.com/bremenski-sviraci/
Organizator: KKCL – LKKK
Petel, 25. avgust 2017, ob 20.00
koncert Novost oz. spremenjeno
Prost vstop
3. FESTIVAL VINARIUM LENDAVA 2017

Sárik Péter Trió x Beethoven


Koncert Beethovnovih del v jazz izvedbi v sodelovanju z KPZ Vita

Sárik Péter Trio


Glasbena zasedba Sárik Péter Trio je pod taktirko jazz pianista, skladatelja in učitelja
Pétra Sárika nastala leta 2007, leta 2012 sta se mu pridružila Tibor Fonay (bas kitara, kontrabas) in Attila Gálfi (bobni). Zasedba je hitro postala ena vodilnih jazz skupin na Madžarskem, ki pogosto sodeluje tudi z drugimi glasbeniki.

Album z naslovom Jazz Request Show je prejel nagrado za najboljši madžarski album leta 2014.

Sárik Péter Trió x Beethoven

Njihov zadnji projekt je priredba skladb vrhunskega skladatelja Ludwiga van Beethovna, ki so jih prilagodili svojemu stilu in izvedbi. Na koncertih izvajajo odlomke iz Beethovnovih simfonij in klavirskih sonat, njegove melodije in harmonije pa kombinirajo z ritmom pop glasbe. Poseben čar njihove izvedbe je v improvizaciji, saj se trio vrača v čase, ko so celo izvajalci klasične glasbe na koncertih improvizirali.Pomembno vlogo na koncertih igra tudi občinstvo, saj trio izvede evropsko himno Odo radosti  s pomočjo poslušalcev.

Povezava • kapcsolat: petersarik.comKomorni pevski zbor Vita iz Lendave


Vita pomeni življenje. Ime smo izbrali z mislijo na vitalnost in življenjsko energijo, ki naj bi jo zbor odseval skozi petje.

Komorni pevski zbor Vita iz Lendave deluje 14. leto, šteje 24 članov, zborovodja je Danijel Berden. Repertoar zbora sestavljajo skladbe različnih žanrov: od renesančnih, romantičnih skladb, ljudskih pesmi do jazza, popa in rocka, petje v različnih jezikih nam ne predstavlja ovire. Naš zborovodja je zelo ustvarjalen in rad napiše priredbe, zato pogosto pojemo tudi aktualne hite ali pa vedno priljubljene zimzelene melodije. Obiskovalci koncertov pravijo, da si Vito zapomnijo po tem, da med petjem izžarevajo dobro voljo in veselje do petja.

Za nami je precej glasbenih projektov: turneja v Mostarju (2009), sodelovanje s Slovenci v Novem Sadu (2014, 2015) in seveda na mednarodnih tekmovanjih, kot so: Praga Cantat v Pragi (2007, srebrno priznanje), ter na tekmovanju v sklopu Musice Mundi, kjer smo tako v Budimpešti (2009) kot v Benetkah (2012) dosegli zlato priznanje.
Posebna izkušnja je bilo tudi sodelovanje s triom Eroika, s katerim so zapeli tudi tri skladbe na koncertu ob njihovi 10. obletnici delovanja (2017).Z drugimi zbori sodelujemo tako, da jih povabimo na skupni koncert z imenom Pomladno pevsko prebujanje, sicer pa pomenita našemu zboru v vsaki sezoni vrhunec dva nastopa: letni koncert v čudoviti lendavski koncertno-gledališki dvorani ali pa Pomladno pevsko prebujanje v sinagogi ter božični koncert, ki je vsako leto zelo obiskan.

Do sedaj smo izdali tri zgoščenke: San se šetao (2007), Božični koncert  (2011) in Jubilejni CD (2013), ki je bil dodan brošuri ob praznovanju 10. obletnice zbora.

Povezava • kapcsolat: KPZ Vita Lendava

Prizorišče: Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava
Organizator: KKCL – LKKK
Ponedeljek, 28. avgust 2017, ob 18.00
otroška predstava
Prost vstop
POLETNI PROGRAM ZA OTROKE 2017 – KKC Lendava
OTROŠKE PREDSTAVE

Griff Bábszínház (Madžarska/Magyarország):

LÚDAS MATYI 3+

LUTKOVNI PRISTAN LENDAVA 2017 - MEDNARODNI LUTKOVNI FESTIVAL

Horváth Károly - Tömöry Péter
LÚDAS MATYI
avagy a
Galiba-Faliba Cirkusz igaz története


JÁTSZÓ SZEMÉLYEK:

Galiba Júlia, komika és primadonna, okleveles mutatványos:
Lovászi Edina mv.

Ludas Mátyás, elhíresült cirkuszi libaszelidító:
Szilinyi Arnold

Galiba Miska, csepürágó és földbirtokos:
Tímár Zoltán


A szöveget libatollal lejegyezte:
Tömöry Péter


Muzsikáját szerzette:
Horváth Károly


A harmonika hangzatot kottafejezte:
Takács Dániel


Aki mindig ott van, és húzza-vonja harmonikán:
Németh Lajos


A rendíthetetlen énektanító: Kovács Kata
A lúdtalpas tánctanár: Kiss Tamás
Faliba és taliga faragó: Balla Gábor
Kosztümök készítője: Fekete Dóra
Porondmester: Rumi László Blattner-díjas

Vannak ezek a naplopók. Hétalvósak, nyolcalvósak, akik úgy gondolják, nekik aztán semmi más dolguk nincs a világon, mint bámulni a felhőket. Ej, mihaszna kölykök, lusta gyerekek! No de ha egyszer elindulnak, mert felbőszíti őket az igazságtalanság!

Akkor aztán hétszeresen használják azt az erőt, furfangot, amit felhőbámulás közben magukba gyűjtöttek, és lesz nemulass! Reszkessenek a dölyfösek, a hatalmukkal visszaélők! Reszkessenek a népnyúzök, reszkessenek a döbrögik. Mert ezek a lúdasmatyi-féle kölykök nem ismernek tréfát. Legfeljebb egyszer. Vagy kétszer. Leginkább háromszor.

FOTOGALERIJA • KÉPGALÉRIAPovezava • kapcsolat: griffbabszinhaz.hu
Organizator: KKCL – LKKK
Prizorišče letnega kina 2017: letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava.
V primeru slabega vremena bo projekcija filmov v Gledališki in koncertni
dvorani Lendava.Vse prireditve v sklopu Poletnega programa 2017 so brezplačne!

Program sofinancirata
Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Občina Lendava.

BLAGAJNA
Poletni delovni čas
Dan:Odp. čas:
Ponedeljek:9.00–14.00
Torek:9.00–14.00
Sreda:9.00–14.00
Četrek:9.00–14.00
Petek:9.00–14.00
Odprto tudi 1 uro
pred predstavo
JAVNI RAZPISI

Ogled gledališke in koncertne dvorane
je možen v okviru organiziranega
in vnaprej najavljenega vodstva.

SPONZORJI
Lek
Vzajemna
Intering
Kmetijsko gospodarstvo

Kontakt | Kazalo strani | O spletni strani  

 

© 2004-2016, Knjižnica – Kulturni center Lendava/Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ.
Notranja organizacijska enota za umetnost, kulturo, gledališko dejavnost in dejavnost kulturnega kreativnega sektorja
Trg Györgya Zale 1, 9220 Lendava, Slovenija