Dokumentarni film »Srečno, moja pernata prijateljica«

brezplacna sobota, 12. marec 2022 | dokumentarni film PREMIERA
18.00

Prizorišče: Gledališka in koncertna dvorana Lendava
Organizator: KŠL-LEK
 
Snemanje dokumentarnega portreta se je odvilo po članku, sprva objavljenem na lokalnem spletnem mediju Lendavainfo.com, v kateri ima glavno vlogo Srečko Raj iz Turnišča. Gre za zelo zanimivo in edinstveno zgodbo, v kateri je prikazan poseben odnos človeka do narave, natančneje, odnos Srečka do simbola Prekmurja, štorklje Toke in obratno.
 
V prikazani zgodbi, dokumentarnem portretu, lahko gledalec začuti do sedaj še neopisan stik med obema in lojalnost štorklje človeku, ki ji pomaga pri preživetju, posledično pa pri preživetju vsako leto, že peto leto zapored, pomaga tudi štorkljini družini.
 
V zelo čustveni zgodi Srečko pripoveduje o svoji ljubezni do ptic, še posebej do štorkelj vse od otroških pa do mladostniških let ter kasneje, ko se mu pred leti na dvorišču pridruži štorklja, ki se k njemu po hrano in druženje vrača že pet leto, s čimer se mu izpolni življenjska želja. Tukaj zgodba dobi novi zagon.
 
Snemanje je potekalo po prekmurskih krajih, poudarjajo se prekmurske podrobnosti in seveda tisto najpomembneje, prekmurska govorica.

Trajanje: 48 minut
Leto izdaje: 2022
Glasba: Vlado Kreslin in Ethnotrip

Pri nastanku filma so sodelovali:
Marjana Lebar
Srečko Raj
Leon Novak


Lendavainfo.com: Pernata prijateljica ga obiskuje že več let zapored (27. 5. 2020)