Ditka in Feri Lainšček

brezplacna Nedelja, 1. 8. 2021 | koncert
20.00
Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava
Organizator: Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ

DITKA IN FERI LAINŠČEK

Glasbeno- literarni dogodek preplet najlepše uglasbene ljubezenske lirike letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka iz ust Ditke in ob spremljavi odlične glasbene zasedbe. Izbor pesmi iz
Ditkinih treh albumov v kombinaciji z interpretacijo poezije avtorja samega.

Med mogočnimi oboki Gledališke in koncertne dvorane Lendava bo nežna melodija zazvenela v srcih ljudi z dušo in tistih, ki cenijo lepo besedo ter kvalitetno glasbo. Kantavtorica in skladateljica Ditka je v preteklem letu praznovala svojo 10. obletnico glasbenega delovanja.

Kakšno leto manj pa traja njeno sodelovanje s pisateljem in pesnikom Ferijem Lainščkom. Prva uglasbitev Lainščkove poezije je bila izpod prstov Ditkinega očeta Gorazda– pesem Ne bodi kot drugi, ki je pričela novo uspešno zgodbo. Glasbenico in literata ni združila le ljubezen do poezije in glasbe temveč podoben pogled na svet – preprost in iskren ter skupne vrednote katera izmed najpomembnejših je ljubezen.

Svobodno in z veliko dobre energije so v preteklih letih v sodelovanju nastali trije glasbeni albumi z uglasbeno poezijo Ferija Lainščka. Avtorja glasbe sta Ditka in njen oče Gorazd, ki je hkrati avtor vseh aranžmajev na albumih Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me in Ne bodi, kar nisi. Ditka in Feri sta se skupaj s spremljevalno zasedbo med leti 2016 in 2020 predstavila po številnih kulturnih ustanovah ter drugih lokacijah po vsej Sloveniji in tudi čez mejo. Večina teh literarno-glasbenih koncertov, z visoko kulturno noto, ki so v našem prostoru prava redkost, je bila razprodanih.

Na koncertu se bosta Ditki in Feriju pridružila še odlična glasbenika – Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu ter Jan Lužnik na bas kitari in spremljevalnem vokalu.

Vabljeni, da si privoščite večer za dušo. Nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega naj vas popelje v svet, kjer so sanje večne.

vir besedila: http://dominikanskisamostan.si/event-item/ditka-in-feri-lainscek/

 


https://www.ditkamusic.com/