FESTIVAL VINARIUM 2022 – LENDAVA

Festival Vinarium bo obudil poznopoletno dogajanje z dvema osrednjima prireditvama Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo ter kulturno-kulinaričnimi dogodki, ki vabijo na festivalsko doživetje Lendave.

Festivalsko ozračje se bo stopnjevalo do Bogračfesta, ki velja za eno največjih kulinaričnih prireditev v Sloveniji in se tradicionalno odvija zadnjo avgustovsko soboto 27. 8. 2022 na Glavni ulici v Lendavi. Celodnevno dogajanje v starem mestnem jedru bo zaključil koncertni del na prireditvenem prostoru pri hotelu Cubis, kjer bo za zabavo skrbela Tanja Žagar.

Za tedensko dogajanje bodo poskrbeli etno večeri s kulturo in kulinariko na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane, večer lendavskih vin pri Kroni ter dogodki v okviru praznovanja obletnice stolpa Vinarium.

Za sklepni del festivala bo poskrbela etnološko-kulinarična prireditev Lendavska trgatev 3. septembra s tradicionalno povorko skozi staro mestno jedro s predstavitvijo običajev, opravil in noš ter kulturno dediščino v pesmi in plesu. Dogajanje se nato seli na osrednje prizorišče pri Cubisu, kjer bo za popoldansko zabavo skrbel ansambel Spev ter v večernem delu še skupina Kingston.

Program Festivala Vinarium 2022

  • 26. avgust 2022: PREDVEČER BOGRAČFESTA
  • 27. avgust 2022: BOGRAČFEST
  • 29. avgust–1. september 2022: ETNO VEČERI
  • 2. september 2022: VEČER LENDAVSKIH VIN
  • 3. september 2022: LENDAVSKA TRGATEV

https://www.lendava-lendva.si
 http://ztr.si/

Kategorija: Novice in obvestila