Festival Vinarium 2023: Romski etno večer

nedelja, 27. avgust 2023, ob 18.00 | Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendavabrezplacna
etnološka prireditev, glasba, kulinarika
Organizator: Romsko kulturno društvo Romnji

Vljudno vabljeni na romski etno večer, ki poteka v sklopu Festivala Vinarium 2023 in bo v nedeljo, 27. avgusta 2023, ob 18. uri na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava!

PROGRAM:

  • Koncert: Romano Glauso
  • Romski ples plesne skupine Romano Jilo in vedeževanje
  • Kulinarika: črni hamburger in »hot dog«

V primeru slabega vremena bo program potekal v dvorani.

Vstop je prost.


PREDSTAVITEV NASTOPAJOČIH

Plesna skupina Romano Jilo

Plesna skupina Romano Jilo iz Dolge vasi, ki deluje v sklopu Romskega kulturnega društva Romnji, bo poskrbela za pravo plesno doživetje na letnem odru GKD Lendava. Društvo deluje od leta 2014 in nastopajo na številnih prireditvah v lendavski občini in izven njenih meja. Aktivno sodelujejo z raznovrstnimi glasbeniki, romskimi glasbenimi skupinami in drugimi društvi.

Romano Glauso

Romano Glauso je romska glasbena skupina, ki je nastala v letu 2018 in se je širši javnosti predstavila na številnih dogodkih v Pomurju in širše.

Širijo ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem po mizah in pitjem vina. Zase pravijo, da so mogoče ena rahla posebnost v romskem glasbenem polju, saj že od samega začetka njihovega delovanja neobremenjeno razvijajo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjajo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.

http://zveza-preporod.si/romano-glauso/
https://www.youtube.com/@romanoglauso3210