Festival Vinarium 2023

Festival Vinarium bo obudil poznopoletno dogajanje z dvema osrednjima prireditvama Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo ter kulturno-kulinaričnimi dogodki, ki med 24. avgustom in 2. septembrom 2023 vabijo na festivalsko doživetje Lendave.

Avgust bo v znamenju predfestivalskega dogajanja z manjšimi dogodki in akcijami na vinsko-turistični cesti in v središču mesta, s koncertom pod zvezdami na grajskem obzidju in jazz koncertom pa se pričenja uvod v Festival Vinarium.

Bogračfest, ki velja za eno največjih kulinaričnih prireditev v Sloveniji, se tradicionalno odvija zadnjo avgustovsko soboto, 26. 8. 2023, na Glavni ulici v Lendavi. Celodnevno dogajanje s kulinarično ulico, otroškim programom v sladki ulici in zabavo na mestnem odru v starem mestnem jedru bo zaključil koncertni del na osrednjem odru pri hotelu Cubis, kjer bo poskrbljeno za glasbeno zabavo: skupina Zlata žila za ogrevanje, nato še koncert zvezde dalmatinskih melosov Mladena Grdovića.

Dan po Bogračfestu bo za tiste bolj aktivne, ki bodo tekli po 244 stopnicah stolpa v sklopu Teka Vinarium, ki se po nekaj letih premora vrača na prizorišče.

Za tedensko dogajanje bodo poskrbeli etno večeri s kulturo in kulinariko na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane, večer lendavskih vin pri Kroni ter dogodki v okviru praznovanja obletnice stolpa Vinarium.

Za sklepni del festivala bo poskrbela etnološko-kulinarična prireditev Lendavska trgatev 2. septembra s tradicionalno povorko skozi staro mestno jedro s predstavitvijo običajev, opravil in noš ter kulturno dediščino v pesmi in plesu. Dogajanje se nato seli na osrednje prizorišče pri Cubisu s popoldansko zabavo z Ansamblom Štrk, pa tudi k stolpu Vinarium, ki beleži osmo leto delovanja. Sklepno dejanje festivala je večerni glasbeni nastop “tribute banda” Parni valjar na osrednjem prizororišču.

Program Festivala Vinarium 2023

24. avgust 2023: KONCERT POD ZVEZDAMI na lendavskem gradu

25. avgust 2023: MEDNARODNA STROKOVNA KONFERENCA

25. avgust 2023: JAZZ KONCERT NA PREDVEČER BOGRAČFESTA

26. avgust 2023: BOGRAČFEST

27. avgust–31. avgust 2023: ETNO VEČERI

1. september 2023: VEČER LENDAVSKIH VIN

2. september 2023: LENDAVSKA TRGATEV

2. september 2023: OBLETNICA STOLPA VINARIUM

2. september 2023: 5. DIRKA POMURSKEGA MTB POKALA

Podrobnejši program preverite v programskem zvezku:
FV2023_program_zvez_A5_SLO (pdf, 2 MB)

Dodatne informacije:
http://lendava-lendva.si/
https://www.lendava.si/
http://ztr.si/

Kategorija: Novice in obvestila