Koala Voice

brezplacna sobota, 26. november 2022 | akustični koncert
20.00
Prizorišče: Gledališka in koncertna dvorana Lendava
Organizator: Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ

VSTOP PROST. Brezplačne vstopnice se lahko prevzamejo na blagajni Gledališke in koncertne dvorane Lendava od 21. novembra 2022 naprej.

O SKUPINI

Koala Voice je štiričlanska slovenska glasbena skupina, ki je nastala leta 2010.

Izvajajo indie rock glasbo.

Skupino sestavljajo vokalistka in kitaristka Manca Trampuš, kitarist Domen Don Holc, basist Tilen Prašnikar in bobnar Miha Prašnikar.

Izdali so štiri studijske albume, Kangaroo’s a Neighbour (2015), Wolkenfabrik (2017), Woo Horsie (2018) in Plata (2021).

Ta slovenski četverec je s svojo neobremenjenostjo, razbijaško indie punk prezenco polno nalezljivih melodij in zasoljenih kitarskih riffov, zelo hitro prirastel k srcu množicam, tako po Sloveniji kot tudi drugje po Evropi.

 

ZGODOVINA

Leta 2014 so zmagali v prvi sezoni Špil lige. Svoj prvi studijski album, Kangaroo’s a Neighbour, so izdali in predstavili 6. februarja 2015 v Kinu Šiška v sklopu festivala Ment. Izidu albuma so sledili številni koncerti po raznih festivalih v Sloveniji, pa tudi v tujini – igrali so v Avstriji, Nemčiji, Rusiji, Srbiji ter na Češkem in Slovaškem.

Leta 2016 so na koncertih igrali tudi novejše pesmi, kot npr. Vede premikanja, ki je njihova prva pesem v slovenskem jeziku. Maja je na njihovem YouTube kanalu izšel videospot za pesem Frida Nipl, ki je bila posneta v Studiu Metro, producent pa je bil tokrat Jure Vlahovič.

Julija 2016 so nastopili na festivalu Exit.

Tekom leta so snemali material za nov album s producentom Dantonom Suppleom (ki je med drugimi produciral tudi album X&Y skupine Coldplay).

Leta 2017 so imeli več koncertov po Sloveniji in na raznih festivalih po Evropi. Junija istega leta je izšel videospot za singl Vede premikanja. Režiral ga je Matevž Jerman, ki je s skupino sodeloval že pri singlu “Strangers’ Tides”. Skupaj s singlom je bil uradno naznanjen tudi naslov novega studijskega albuma: Wolkenfabrik (nemško: Tovarna oblakov).

Četrti študijski album naslovljena Plata je izšla 25. junija 2021.

Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Koala_Voice


Povezave:
https://koalavoice.com/ (uradna spletna stran)
https://www.youtube.com/channel/UC74UGmx2RBxP9RQdUVJcwmA
https://www.facebook.com/VoiceKoala/

Koncert v Gledališki in koncertni dvorani Lendava je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.