Nikola Tesla, Végtelen Energia – the great musical show

placljiva Sreda, 24. november 2021 | glasbeno-plesni in vizualni spektakel
19.00
Cena vstopnice v predprodaji, do 19. novembra: 20 € (prodaja se v Centru Bánffy v Lendavi, Glavna ulica 32, tel.: 02 577 66 70)
Redna cena vstopnice: 25 €
Prizorišče: Gledališka in koncertna dvorana Lendava
Organizator: MNMI-ZKMN

Velika produkcija v Lendavi v Gledališki in koncertni dvorani!

NIKOLA TESLA
VÉGTELEN ENERGIA (NESKONČNA ENERGIJA)

THE GREAT MUSICAL SHOW

Nikola Tesla je nedvomno eden največjih genijev vseh časov, ki je primerljiv le z Aristotelom in Leonardom da Vincijem, njegovi izumi, ki so spremenili svet, pa se po sodobnosti primerjajo s kolesom in egipčanskimi piramidami. V zadnjem stoletju so elektronske naprave postale nepogrešljiv del našega vsakdana predvsem po zaslugi Teslovih odkritij in patentov, pri čemer je Tesla sam prvi postavil načela pametnega telefona in brezžičnega električnega polnjenja.

Tega znanstvenika z edinstveno osebnostjo upravičeno priznavajo številne države. Malokdo ve, da je Tesla, rojen na Hrvaškem, srbskega rodu, svojo poklicno pot začel v Budimpešti v telefonski družbi Puskás (njegova prva zaposlitev), pozneje pa je kot svetovni državljan prišel v Ameriko, kjer je lahko uresničil svoje otroške sanje o načrtovanju prve elektrarne na svetu na Niagarskih slapovih. Ker je bil znanstvenik z Madžarsko močno povezan tudi s številnimi drugimi človeškimi in prijateljskimi vezmi, je bilo to dejstvo odlična priložnost, da TBG Production temo svoje nove premiere posveti temu velikemu umu. Dinamična in izjemno spektakularna glasbena igra v dveh dejanjih vam bo poleg odlične zabave pomagala ponovno odkriti um in skrivnosti življenja tega čudovitega genija, ki se skriva za njegovim zdaj že dobro znanim imenom!

Dveurna glasbena predstava uporablja najsodobnejšo tehnologijo, ki je danes na voljo, in ustvarja edinstveno vizualno doživetje, ki bo znova navdušilo in osupnilo, Poleg tega predstavlja vznemirljivo glasbeno in vizualno ozadje Teslovega življenja in vzdušja 19. stoletja ter prikazuje barvit in živahen svet tistega časa, od Smiljana, Prage, Budimpešte, Pariza, New Yorka in svetovnega sejma v Chicagu do Niagarskih slapov. Ustvarili so ga nekateri najboljši ljudje v tem poslu. Áron Sebestyén, dobitnik nagrad Artisjus in Fonogram, je odgovoren za pesmi, Péter Sziámi Müller pa za besedila in dramaturgijo. Besedilo je napisal Zoltán Egressy, koreografijo je ustvarila Anikó Szabó, vizualni svet je ustvarila ekipa Forward Productions, kostume pa je oblikoval Márk Kiss.

Trajanje: 2 uri (v dveh dejanjih z odmorom)

Rendező/režiser: Radó Denise, kreatív ötletgazda/ideja: Vona Tibor.

Arculat, kreatívok, grafikus/podoba in grafika: Tóth Attila
Fénytechnika/Luči: Menüett Production
Fotó/Foto: Béli Balázs

Főbb szerepekben/V glavnih vloga:

Nikola Tesla: Pesák Ádám / Ódor Kristóf / Mikola Gergő
Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron / Mikola Gergő
Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka / Györfi Anna / Magyar Viktória
Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám
Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett / Györfi Anna / Bori Réka / Fésűs Nelly
George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Maday Gábor

A jegyek megvásárolhatók 2021. október 11-től a Bánffy Központban!/Vstopnice se dobijo v Centru Bánffy v Lendavi od 11. oktobra 2021 naprej!


VIDEÓFELVÉTELEK/VIDEOPOSNETKI


KAPCSOLAT/POVEZAVI

https://www.tbgprod.hu/event/7
https://www.mnmi-zkmn.si/event/nikola-tesla-vegtelen-energia-the-great-musical-show/


VSTOP NA DOGODEK JE POGOJEN S PCT!