Predstavitev lesenih izdelkov modelarja Franca Pala

brezplacna Torek, 5. 10. 2021 | RAZSTAVA
18.00
Prizorišče: preddverje Gledališke in koncertne dvorane Lendava
Organizator: ZKD Lendava-KKSz Lendva

ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV LENDAVA
Vas vljudno vabi na

PREDSTAVITEV LESENIH IZDELKOV MODELARJA FRANCA PALA,

ki bo v torek, 5. oktobra 2021, s pričetkom ob 18.00 uri
v preddverju Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi.

IZBOR LESENIH IZDELKOV

Časovni stroj

Gibanje Zemlje z Luno okrog Sonca v resničnem času z mnogimi podrobnostmi: od sekunde do minute, ure, dneva, mesece, leta. Obenem prikazuje lego Zemlje v letnem časovnem obdobju, ter možnost prikaza Luninega in Sončevega mrka. Sestavljeno je iz 3500 delov katerega še vedno dopolnjuje z novimi deli.

 

Planetarij

Prikaz gibanja planetov okrog našega Sonca v resnični velikosti s pospešenim gibanjem. Primer: Zemlja rabi 365 dni za obhod okrog Sonca, Pluton rabi 165 let. V pospešenem gibanju Pluton obkroži Sonce v približno 30 min.

 

Sonce

Prikaz razmerja med Soncem in njenimi planeti vključno z Zemljino luno. Razmerje med Soncem in maketo Sonca je 1:1.000.000.000 (ena proti eni milijardi). Medsebojna razmerja in velikosti so resnična.

 

Leseno kolo

Po izvirni zamisli lastnika je dizajn kolesa inovativen in edinstven, iz gabrovega in javorovega lesa, ter oreha (kolesa) z lesenimi zavorami, ročajem ter stopalkami. Na njem je delal 2–3 leta, kolo je vozno. Z njim je prevozil 500 km. Do sedaj ga je razstavljal v Ljubljani na gospodarskem razstavišču ter v Lendavi na več različnih samostojnih razstavah.


VSTOP NA DOGODEK JE POGOJEN S PCT!