www.kkl.si | www.kl-kl.si | www1.kkl.si | www1.kkl.si/kulturni-center/ (stara spletna stran)
KKCL NOE – LKKK BSZE | Trg Györgya Zale 1 | 9220 Lendava | Slovenija (SI)
Slovenski abonma
SLOVENSKI GLEDALIŠKI ABONMA SEZONA 2019/2020Javni zavod Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ ponuja vsem ljubiteljem gledališča abonmajski program za odrasle za sezono 2019/2020.

Cena Slovenskega gledališkega abonmaja s šestimi predstavami:

redna cena: 75 €
upokojenci, invalidi: 65 € 
dijaki, študenti: 55 €


Abonma lahko vplačate na blagajni Gledališke in koncertne dvorane Lendava, Trg Györgya Zale 1, 9220 Lendava ali naročite po telefonu oz. pisno preko e-pošte.

Plačilo je možno v dveh obrokih, prvi obrok se poravna ob vpisu, drugi obrok pa do 15. oktobra 2019.DODATNE INFORMACIJE:
Telefon: (0)2 577 60 24
E-mail: abonma.lendava@kkl.si


Nudimo nakup darilnih abonmajev in vstopnic.


Razveselite svoje najbližje, prijatelje ali poslovne partnerje in jim podarite darilni bon za abonma ali katero koli predstavo v organizaciji KKC Lendava – Lendvai KKK.


Telefon blaganje: 02/577 60 24


Zaradi boljše obveščenosti prosimo abonente, da oddajo svoj elektronski naslov ali mobilno številko ter poštni naslov za prejemanje obvestil. Pri tem zagotavljamo varovanje osebnih podatkov v skladu z zakonodajo.

Prosimo, da obiskovalci sedeže zasedejo pred pričetkom predstave. Brezplačna garderoba je obvezna. Fotografiranje in snemanje v dvorani je nepooblaščenim osebam prepovedano.


VPIS ABONMAJEV


Vpis abonmajev za lanskoletne abonente bo potekal od 11. do 14. septembra 2019 na blagajni Gledališke in koncertne dvorane, pisno preko e-pošte ali telefona. V soboto, 14. septembra bo vpis potekal od 9. do 12. ure.

Novi abonenti in tisti, ki želijo spremeniti sedeže, pa bodo abonma lahko vpisovali od 16. do 20. septembra 2019 na blagajni Gledališke in koncertne dvorane, pisno preko e-pošte ali telefona.DODATNE INFORMACIJE:
Telefon: (0)2 577 60 24
E-mail: abonma.lendava@kkl.si

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. Opis abonmajskih predstav v sezoni 2019/2020

Sobota, 16. november 2019, ob 19.00
musical
PROSPOT d. o. o.

BriljantinaIGRALCI

Sandy – Saša Lešnjek /
Maša Medved
Danny – Luka Markus Štajer /
Matjaž Kumelj
Rizzo – Mariša Jagodič /
Nastja Vodenik
Liza (Frenchy) – Rahela Horvat Toš / Nastja Vodenik
Marty
– Ana Ferme / Katja Škofic / Tadeja Pavlič
Džen (Jan)
– Perrine Šmarčan / Maja Šalamon
Kenickie – Tim Lončar /
Luka Cvetičanin
Dreko (Doody) – Žiga Lukman / Gašper Oblak
Roger – Niko Krhlanko / Klemen Mramor – Clemens
Sonny – Matevž Derenda / Klemen Mramor – Clemens
Patty
– Melani Mekicar / Katja Škofic
Ča-Ča (Cha-Cha) – Katja Škofic / Nika Mlekuž
Eugene – Janez Hočevar – Rifle / Gojmir Lešnjak – Gojc, Gašper Oblak Vince Fontaine, Najstniški angel (Teen Angel) – Uroš Smolej /
Domen Valič,
Johnny Casino – Patrik Greblo / Žiga Bunič,
Profesorica Lynch (Miss Lynch) – Alenka Tetičkovič / Desa Muck

PLESALCI

Anja Andoljšek, Lara Božič, Miha Brance, Matevž Česen, Ajda Ferluga, Anja Jeršan, Jošt Karlin, Ondina Kerec, Simona Kočar, Katarina Kumer, Timetjan Lesjak, Maša Medica, Kany Michael Obenga, Maj Žan Peršin, Domen Sedej, Maja Sonc, Artur Steffe, Marko Stupar, Lina Ševekar, Lara Šlibar, Tina Turk, David Vehovec, Vita Vlašič, Matej Voušek

BAND

Klaviature – Patrik Greblo, Klaviature – Boštjan Grabnar / Anže Vrabec, Klaviature – Gašper Konec / Miha Gorše, Bas kitara – Anže Langus Petrović / Nace Jordan, Kitara – Marko Hrvatin / Gašper Kržmanc, Saksofon – Klemen Kotar / Primož Fleischman, Bobni – Jure Rozman / Vid UšeničnikAVTORJI


Jim Jacobs
Besedilo, glasba in pesmi

Warren Casey
Besedilo, glasba in pesmi

Produkcija – Prospot d.o.o., Producent – Jurij Franko, Režiser – Jug Radivojević, Prevajalec in prirejevalec pesmi – Tomaž Domicelj, Prevajalec besedila in dialogov – Boštjan Gorenc – Pižama, Glasbeni vodja – Patrik Greblo, Strokovna svetovalka – Simona Vodopivec Franko, Koreografinja – Milica Cerović, Scenograf – Aleksandar Denić, Kostumografinja – Tatjana Radišić, Asistent koreografinje – Matevž Česen, Asistentka kostumografinje – Tatiana Ždiara, Asistent režiserja – Patrik Krajnc, Zborovodja – Tomaž Pirnat, Oblikovalec govora – Martin Vrtačnik

TRAJANJE: Predstava traja 2 uri in 45 minut in ima en odmor.
O PREDSTAVI

Briljantina (Grease)

Leta 1970 sta se Jim Jacobs in Warren Casey na neki zabavi ob pivu pogovarjala, da bi napisala muzikal o življenju najstnikov, kot sta jih videvala v njuni šoli. Te najstnike je navdihovala glasba petdesetih let, kakršno so iz gramofonskih plošč predvajali tudi tisti večer. Tako se je porodila ideja o muzikalu Briljantina. Ko je Warren dobil odpoved kot menedžer v trgovini, je imel veliko prostega časa. Sedel je za pisalni stroj in napisal besedilo za Briljantino, najdlje predvajan muzikal v zgodovini Broadwaya.

Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni nočnega kluba Kingston Mines v Chicagu. Leto kasneje je bila Briljantina prvič uprizorjena tudi na Broadwayu. Kritiki, predvsem tisti iz New York Timesa, so se pritoževali nad kvaliteto predstave, občinstvo pa je bilo navdušeno.Zgodba


Briljantina se dogaja v začetku šolskega leta konec petdesetih let. Govori o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Govori o odraščanju in dozorevanju ter o sanjah glede prihodnosti. Vse to pa so večne teme mladih in razlog za uspeh predstave tudi 47 let po premieri. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny ter pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy.

Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta.K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film režiserja Randala Kleiserja iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta kot Danny in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John v vlogi Sandy. Film Briljantina sodi med pet najpopularnejših filmskih muzikalov vseh časov, glasba iz filma pa je bila prodana v milijonskih nakladah gramofonskih plošč in kaset. Pesmi »You’re the One That I Want«, »Summer Nights« in »Hopelessly Devoted to You« so bile na vrhu lestvic popularnosti po vsem svetu, plošče s temi pesmimi pa še vedno sodijo med najbolj prodajane male plošče vseh časov. Tudi v Sloveniji je bil film z naslovom Briljantina velika uspešnica in mnogi so se takrat učili plesnih korakov, ki so jih videli v filmu.

Producent slovenske različice muzikala Jurij Franko je sestavil kreativno ekipo na čelu z režiserjem Jugom Radivojevićem ter talentiranimi mladimi igralci, plesalci, pevci in glasbeniki. Za odličen prevod pesmi je poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj, dialoge pa je na duhovit način poslovenil Boštjan Gorenc – Pižama.

SLIKE IZ PREDSTAVE • KÉPEK AZ ELŐADÁSBÓLFoto: Matevž Rudl, Aljoša Gabor | Povezava: www.briljantina-muzikal.si/fotogalerija/
Sobota, 28. december 2019, ob 19.00
komedija
ŠPAS TEATER

Seks nasveti od A do ŽIgralci
Marko Miladinović - Mile
Nadiya Bychkova
Primož Vrhovec

Avtor:
Matt Murphy

Režija:
Nina Kleflin

Prevod:
Deja Crnović

Avtor risanke:
Darko Bakliža

Animacija:
Matea Kovać

Oblikovanje tona:
Nikolina Belan

Oblikovanje luči:

Zoran Najdenov

Scenografija:
Darjan Cerar Mihajlović, Maja Mihajlović

Kostumografija:
Nina Kleflin

Šivanje kostumov:
Boutique Resnik, Domžale

Glasovi:
Gregor Gruden, Aljoz Svete, Neža Strenčan, Salome

TRAJANJE: 1 ura 40 min, brez odmora.

Predstava ni primerna za otroke in mladino do 18. leta.

O PREDSTAVI

ŽGEČKLJIVA KOMEDIJA V KATERI BOSTE ZARDEVALI, SE OD SRCA NASMEJALI IN DEFINITIVNO IZBOLJŠALI SVOJ ZAKON! ALI PA DOBILI NOVEGA LJUBIMCA.

Končno, razsvetljenje! Več smeha in boljši seks! Kajti...
KDO LAHKO ŽENSKAM SVETUJE BOLJE KOT GEJ?


Smešna in zelo poučna komedija za vsakogar!

Najdlje predvajana komedija v Off-Broadway produkciji, avtorja Matta Murphyja, napisana po uspešni knjižni predlogi, istoimenskem bestsellerju, ki je bil preveden že v več 17 različnih jezikov in natisnjen v preko 50 državah po svetu. Knjiga je že dobila status kultnega pop fenomena.

Seks nasveti so fantastična komedija za pare, 'solo' večere za dekleta, dame, fante ali gospode, za rojstnodnevne zabave, dekliščine, za nepozabna druženja s kolegi, sprostitve po 'šihtu'...
Vsakršno takšno povezovanje bo dobilo novo, dinamično dimenzijo!

Romantična komedija z dodatki, kjer nobena téma o seksu ni tabu.

Najbolje pri tem pa je, da odlični nasveti prihajajo neposredno
'od pravega vira' – geja!KRATKA VSEBINA

Na lokalni univerzi oddelek za slavistiko prireja literarne večere, kjer se predstavljajo priznani avtorji. V čevlje moderatorke, po hecnem spletu okoliščin, stopi sramežljivo dekle, ki se mora, hočeš-nočeš, srečati z avtorjem vročega bestsellerja s seksi vsebino - gejevimi nasveti za seks. Moderatorka, gej in mačo-hišnik si delijo oder, občinstvo in naklonjenost. Drug drugemu postanejo – no ja - poskusni zajčki in hišnikovi atributi morda ne bodo več le za premikanje pohištva! Gejeve inštrukcije so drugačne, kot so nam jih predstavili v osmem razredu pri biologiji. Ali bodo tudi dovolj navdihujoče za precej zadržano ljubiteljico knjig? Komu bo uspelo in kaj, pa naj se razkrije na odru sproščene komedije, ki vam ne bo dala mirno sedeti!

NASVETOV ZA BOLJŠI SEKS NI NIKOLI PREVEČ!

SLIKE IZ PREDSTAVE • KÉPEK AZ ELŐADÁSBÓLFoto: Jure Makovec, Dejan Nikolić | Povezava: spasteater.si/predstave/seks-nasveti-od-a-do-z
Sobota, 25. januar 2020, ob 19.00
komedija/satira
SLG CELJE

Vsak glas štejeŽGEČKLJIVA KOMEDIJA
VSAK GLAS ŠTEJE
Ajda Valcl

Žlahtno komedijsko pero 2018

Režiserka Ajda Valcl
Dramaturginja Alja Predan
Scenografka Urša Vidic
Kostumografka Sanja Grcić
Avtorica glasbe Polona Janežič
Lektor Jože Volk
Oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž
Asistent kostumografke Maša Knez

IGRAJO
Lesjak, Martin - Andrej Murenc
Hren, Robert, predsedniški kandidat - Aljoša Koltak
Sandra, Lesjakova tajnica - Maša Grošelj
Novak, Danilo - Renato Jenček
Andreja, Hrenova hči - Živa Selan
Jež, predsednik v odhajanju - Igor Žužek
Bizjak, Jasmina, novinarka - Tanja Potočnik
Moder, novinar - Tarek Rashid

Predstava traja 1 uro in 10 minut in nima odmora.

V predstavi je uporabljena tudi pesem Tiroler Yodler (Regine).

Vodja predstave Anže Čater • Šepetalka Breda Dekleva • Lučni mojster Jernej Repinšek • Tonski mojster Drago Radaković • Dežurni tehnike Rado Pungaršek • Oblikovalki maske Marjana Sumrak, Andreja Veselak Pavlič • Garderoberki Melita Trojar, Mojca Panič • Rekviziterka Manja Vadla • Odrski mojster Gregor Prah  • Pomočnik tehničnega vodja Rajnhold Jelen • Tehnični vodja Miha Peperko

O PREDSTAVI

Dramatičarka in scenaristka Iza Strehar, predstavnica najmlajše generacije ustvarjalcev, si je za temo komedije Vsak glas šteje izbrala predvolilno politično zakulisje.

Vsak glas šteje je politična satira, ki prerivanje za oblast in barantanje s položaji, karierami in financami kaže tako suho in cinično, da vsa banalnost golega trgovanja z družbenimi odnosi zadene gledalca direktno v obraz. Kritično ost neposredno usmerja na svoje poudarjeno poenostavljene like, posredno pa tudi na gledalca v dvorani, ki se zlahka prepozna v vlogi javnosti tukaj in zdaj, te javnosti, ki bodoče ali aktualne politike presoja po njihovi popularnosti in s tem sodeluje v začaranem krogu neumnosti in pritlehnosti, ki jo gleda na odru.Strokovna žirija je v utemeljitvi zapisala:

»Vplivna in anonimna strica iz ozadja si za predsedniškega kandidata izbereta primerno gnetljivega »nečaka« in ga začneta uriti za spopad in zmago na prihajajočih volitvah. Pri tem kakopak ne izbirata sredstev. Vsi, ki so po spletu naključja vpleteni v ta ris, od novinarjev do visokošolskih profesorjev, se izkažejo kot slinarji, upogljivci, ritolizniki in se brez večjih težav pustijo podkupovati. Le da je cena, ker gre za komedijo oziroma, če smo natančni, za politično satiro, bizarna oziroma smešna. Namesto denarja, vpliva in moči si želijo vstopiti v svet umetnosti, postati dobri in slavni pesniki in si s tem kupiti nesmrtnost. Projekt propade, ker kandidat vseh svojih nalog ne zna dobro izpolniti. A se na koncu odloči, da se bo tudi sam raje kot politiki zapisal umetnosti.

Duhovita politična satira, kakršnih pri nas ni v izobilju, se dotakne provincialne plemenske povezanosti, kjer se vsi poznamo in je vse mogoče. Mogoče je spremeniti vsak razpis, zamajati vsakega novinarja, podkupiti vsakega kritika, vplivati na vsak medij. V celotni parodiji je nepremakljivo samo mlado dekle, hči predsedniškega kandidata, ki v svoji feministični drži pogumno kljubuje seksistični moški matrici in ostaja neomajno na položaju mačistične borke za svoje pravice.

Igra se norčuje tako iz lobističnih mrež, medijev, vplivnih povezav, kratkotrajnega uspeha in slave, ki ju omogočajo mediji, starih stricev iz ozadja in tako imenovanih novih obrazov, seksizma in celo zagledanosti v odrešitev new age receptov o zdravem življenju.

Klub dejstvu, s katerim se tako radi pohvalimo, da je slovenska dramatika utemeljena na Cankarjevi politični komediji, pa se poklicni dediči malokdaj spoprijemajo z enako ali podobno temo. Zato je tolikanj hvalevredneje, da smo po dolgem času spet dobili aktualno politično satiro, ki kritično in humorno govori o našem kontekstu, o družbi in okolju, ki nas zaznamujeta in nemalokrat tudi usodno določata.«SLIKE IZ PREDSTAVE • KÉPEK AZ ELŐADÁSBÓLPovezava: http://www.slg-ce.si/domov/ostalo/seznam-iger/vsak-glas-steje.html
4.  predstava
satirična komedija
SNG MARIBOR | Avtorski projekt Igorja Pisona:

DrugibutalciRežija: Igor Pison

Zasedba
Minca Lorenci
Ksenija Mišič
Mateja Pucko
Mirjana Šajinović
Ivica Knez
Viktor Hrvatin Meglič
Matija Stipanič

Dramaturg:
Vili Ravnjak
Scenografka:
Petra Veber Kostumografa: Petra Veber
Igor Pison
Oblikovalka svetlobe:
Petra Veber
Korepetitorka
: Dada Kladenik

TRAJANJE: Predstava traja 1 uro in 10 minut ter nima odmora.
O PREDSTAVI

  Butalosti iz današnjega vsakdana

Fran Milčinski, pronicljiv in duhovit opazovalec slovenskega javnega življenja, je v Butalcih (1899) kot humoristični kronist obdelal tipične slovenske majhnosti, ki se imajo za velike, in norosti, ki trdijo, da so pametne. Drugibutalci so novonastalo besedilo tržaškega režiserja Igorja Pisona. Z Butalci Milčinskega imajo bolj malo, a vendar je njihov skupni imenovalec prav ideja Butalcev. Drugibutalci so namreč po avtorjevih besedah nastali "na podlagi zapiskov, citatov in izbruhov". Ne odvijajo se "v Butalah, ampak tukaj in zdaj. Butalost se je z leti stopnjevala in razvijala, mi smo le njene priče".

Igor Pison je ustvaril predstavo, ki odseva duh današnje družbe. Drugibutalci nam namreč na intelektualno-humoren način prikazujejo družbo, polno nesmisla in monologov, kjer govorimo, a se ne slišimo in tudi nimamo kaj dosti povedati, kjer iščemo zgodbo, a je več ne najdemo, kjer se sprašujemo, kdo smo, pa ne vemo natančno. Prikazujejo nam družbo imetja, kjer postajamo sami popredmeteni, in družbo, kjer se zahteva individualizem, čeprav je ta pričakovan v večinski normi.

SLIKE IZ PREDSTAVE • KÉPEK AZ ELŐADÁSBÓLFoto: Damjan Švarc | Povezava: sng-mb.si/predstave-drama/butalci/
5. predstava
satirična komedija
SNG Nova Gorica

Baron MünchhausenIGRAJO

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen, baron
Kristijan Guček

Marta, njegova žena
Patrizia Jurinčič Finžgar

Jakobina von Münchhausen, njegova soproga, baronica
Ana Facchini

Theofil von Münchhausen, njegov sin
Andrej Zalesjak

Thomas, služabnik
Žiga Saksida k. g.
Župan
Tilen Kožamelj k. g.

Rammkopf, odvetnik
Blaž Valič

Vojvoda
Jože Hrovat

Pastor
Radoš Bolčina

Poveljnik
Jakob Šfiligoj k. g.

TRAJANJE: Predstava traja 2 uri in 20 minut in ima odmor
O PREDSTAVI

Baron Münchhausen je človek domislic in avantur, ki tako zelo presegajo našo domišljijo, da jih niti za laži ne moremo imeti. Kot, denimo, tista, kako je jelena ustrelil s češnjevo pečko, potem pa se je žival prikazala iz goščave s češnjevim drevesom na glavi namesto rogovja. Baron je poročen, a živi z očarljivo ljubico. Rad bi se poročil z njo, a se ne more ločiti, ker temu nasprotujeta žena in njen ljubimec. Po dolgem naprezanju je ločitev le odobrena, a ker baron na sodišču obelodani še eno od svojih domislic, je dovoljenje preklicano: ločitev bo veljavna le, če baron zanika vse svoje dotedanje trditve.Komične pripovedi barona Münchhausna je v času razsvetljenstva po pripovedovanju resničnega vojaka in pustolovca zapisal nemški pisec Rudolf Erich Raspe leta 1785, kasneje pa so doživele mnogo izdaj, priredb in prevodov. V slovenščini jih poznamo predvsem iz priredbe za otroke Gottfrieda Augusta Bürgerja in kot zbirko zgodb Lažnivi Kljukec Franceta Malavašiča iz leta 1856. Tokratna uprizoritev je nastala po gledališki igri in filmskem scenariju ruskega avtorja Grigorija Gorina, katerega delo Kean IV. smo v SNG Nova Gorica že uprizorili. Avtor je ustvarjal v obdobju vladavine Brežnjeva in po njegovi predlogi je leta 1979 režiser Mark Zaharov posnel enega najuspešnejših sovjetkih filmov vseh časov. Film je prispodoba hipokrizije sovjetske družbe, odpora do vsakršnega odstopanja od sistema, do individualnosti, kaj šele fantazije, sanjaštva ali vere v obstoj nadrealnega. V času, ko smo si zaradi globalne enakosti podobni kot jajce jajcu, ko za nas domišljijo in svobodo proizvajajo samo še v Hollywoodu, je baron Münchhausen več kot dobrodošla spodbuda.

Uprizoritev je režirala Yulia Roschina, ki jo v SNG Nova Gorica poznamo po uspešni postavitvi dram Gospa Bovary in Zakaj ptiči pojejo avtorja Nebojše Pop-Tasiča.

SLIKE IZ PREDSTAVE • KÉPEK AZ ELŐADÁSBÓLFoto: SNG Nova Gorica/Jaka Varmuž | Povezava: www.sng-ng.si
6. predstava bo izbrana tekom sezone.

Datum zadnje osvežitve: 3. 1. 2020
BLAGAJNA
Poletni delovni čas
Dan:Odp. čas:
Ponedeljek:9.00–14.00
Torek:9.00–14.00
Sreda:9.00–14.00
Četrek:9.00–14.00
Petek:9.00–14.00
Odprto tudi 1 uro
pred predstavo

Telefon:

(0)2 577 60 24

JAVNI RAZPISI

Ogled gledališke in koncertne dvorane
je možen v okviru organiziranega
in vnaprej najavljenega vodstva.

SPONZORJI
Lek
Vzajemna
Intering
Kmetijsko gospodarstvo

Kontakt | Kazalo strani | O spletni strani  

 

© 2016-2019, Knjižnica – Kulturni center Lendava/Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ.
Notranja organizacijska enota za umetnost, kulturo, gledališko dejavnost in dejavnost kulturnega kreativnega sektorja
Trg Györgya Zale 1, 9220 Lendava, Slovenija