Špas Teater: Večerja bedakov

torek, 5. marec 2024, 19.00 | Gledališka in koncertna dvorana Lendavaplacljivaabonma_si
  huronska komedija
Cena vstopnice: predprodaja 15 €, na dan predstave 18 €
Vstopnice bodo na voljo od ponedeljka, 19. 2. 2024, naprej na blagajni GKD Lendava. Telefon: (0)2 577 60 24
Organizator: Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ

Špas teater:

VEČERJA BEDAKOV

Zasedba:

Jernej Kogovšek, Primož Vrhovec, Maja Martina Merljak, Gregor Podričnik

Ustvarjalci predstave

Besedilo: Francis Veber
Režija: Bojan Emeršič
Kostumografija: Metka Albreht
Scenografija: Žiga Flajnik

 

Huronska komedija

»… pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek – prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!«

 

Si predstavljate kaj se dejansko zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? Predstavljamo vam novo francosko veliko uspešnico, ki jo bo na oder Špas teatra postavil eden slovenskih igralskih prvakov, režiser Bojan Emeršič.

Peter (Pierre) se s prijatelji rad igra nenavadno igro – idiotsko večerjo. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj spektakularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec! A v tem našem večeru se dogaja katastrofa za katastrofo, padajo maske in tisti, ki je verjel, da se bo smejal, se morda ne bo tako zelo. V nekaj minutah gre vse narobe, življenje se obrne na glavo, zgodi se najbolj nepričakovano in – smešno čez vse!

 

Večerja bedakov je noro zabavna predstava, na katero ste vabljeni prav vsi!

Večerja bedakov je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh. Dogajanje se odvija v čudovitem pariškem stanovanju, kjer se srečajo stari znanci. Francoski igralec Jacques Villeret je za vlogo prijaznega in naivnega Francoisa prejel tudi Oskarja za najboljšega igralca v Franciji. Slovensko različico bo režiral večkrat nagrajeni dramski igralec Bojan Emeršič, ki je v 2022 prejel tudi Špaska popularnosti za najbolj priljubljenega igralca.

Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja bodo gledalce spravili do horonskega smeha! Kaj tako bedastega pa še ne!

 

Predstava traja 1 uro in 45 minut in nima odmora.

 


https://www.spasteater.si/predstave/vecerja-bedakov


KKCL Slovenski abonma 2023/24

Povezava: https://www1.kkl.si/sl/slovenski-abonma-2023-2024/