Balladero

2023. augusztus 19. szombat, 20.00 | a Lendvai Színház- és Hangversenyterem szabadtéri színpadabrezplacna
koncert
Szervező: Knjižnica – Kulturni center Lendava – Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ


 Rossz idő esetén a rendezvény a teremben lesz.

NYÁRI MŰSOR 2023

Balladero

SZLOVÉN LEÍRÁS:

Dominik Bagola – Balladero

Balladero je umetniško ime Dominika Bagole, »vodilnega domačega klavirskega kantavtorja«, kot ga je za oddajo Izštekani napovedal radijski voditelj Jure Longyka. Z unikatnim avtorskim slogom že desetletje uspešno združuje navdušujoči klavirski indie-pop, udarne rokovske rife in prefinjene klavirske balade, njegove skladbe pa odlikujejo tudi odlična osebno-izpovedna in družbeno-kritična besedila. Po dveh izvrstno sprejetih albumih Club Deuce in Perfect You, je Balladero izdal dolgo pričakovani tretji dolgometražni album z naslovom Neon Srce. Album je nastajal v sodelovanju s številnimi producenti, pod večino skladb pa se je producentsko znova podpisal Uwe Bossert, član svetovno znane nemške skupine Reamonn. Ob številnih izvrstnih domačih glasbenikih zasedbo na albumu dopolnjujejo italijanski kitarski virtuoz Lorenzo Corti in »najbolj prodajani« studijski bobnar Velike Britanije Ash Soan, sodelavec svetovno zvenečih imen, kot so Adele, Dua Lipa, Sam Smith, Tori Amos in Joss Stone. Novi album Balladera so na radijskih postajah že pospremili singli Drugačen svet, Najina, Potujem, Marelice in Toplo. Medtem iz radijskih postaj še vedno odmevajo tudi najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi ter druge Balladerove klasike kot sta Le bdi in Če bi v duetu z Jadranko Juras.

Balladero, ki je tudi prejemnik MTV Adria nagrade in polfinalist tekmovanja International Songwriting Competition, je odrsko prekaljeni ustvarjalec. Nastopil je na številnih vidnejših festivalskih, klubskih in drugih odrih. Ob nastopih v Nemčiji in Švici je že leta 2012 nastopil s samostojnim koncertom na berlinski Alex TV. Kot osrednji gost slovenskega mladinskega orkestra je na 68. Festivalu Ljubljana predstavil presek svojega glasbenega ustvarjanja, še isto leto se je kot avtor in izvajalec uvrstil tudi v finale slovenske popevke. Še posebej pa velja izpostaviti nastop na “žlahtnem izboru” Izštekanih10, z razprodanim koncertom v Kinu Šiška (2022) in nedavnim koncertom v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma (april, 2023).

Balladero so:

Dominik Bagola – Balladero (klavir, klaviature in vokal), Boštjan Gradišek (bobni), Luka Vinko (bas kitara), Martin Lunder (električna kitara) in Amadej Herzog (harmonika).

Foto: Igor Pečoler

https://www.facebook.com/balladeroclub2
https://www.youtube.com/@BalladeroClub
https://www.instagram.com/balladero/


VIDEO

Minden rendezvény ingyenes.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.