www.kkl.si | www.kl-kl.si | www1.kkl.si | www1.kkl.si/kulturni-center/ (stara spletna stran)
KKCL NOE – LKKK BSZE | Trg Györgya Zale 1 | 9220 Lendava | Slovenija (SI)
Spored
Legenda simbolov
Slovenski abonma
Madžarski abonma
Zaključena predstava
Prost vstop
Vstopnica
Novost oz. spremenjeno
Slovenski abonma
Madžarski abonma
Zaključena predstava
Brezplačna predstava
Vstopnica
Novost, sprememba


Za ogled izberite mesec s spodnjega seznama:

LETO 2020: januar | februar | marec | april | maj | junij | julij | avgust | september | oktober | november | december | ARHIV

Februar 2020

Nedelja, 2. februar 2020, ob 18.00
predstava v hrvaškem jeziku
Prost vstop
Dramska sekcija KUD-a „Mura“ Mursko Središće:

SEKS I GRODHrvaška komedija o petih »trač prijateljicah« v predstavi KUD Mura iz sosednjega Murskega Središča. Vljudno vabljeni!

HRVAŠKI OPIS

S PREDSTAVOM 'SEKS I GROD' Glumci KUD-a Mura gostuju u Sloveniji

Organizatori nastupa su Društvo upokojencev Lendava uz potporu Občine Lendava i Knjižnice-kulturnega centra Lendava, a ulaz na predstavu je besplatan.

Radnja komedije odvija se u kvartovskom kafiću grada u Međimurju. Pet žena - „dragih prijateljica“ (Barbara, Marija, Kata, Tatjana i Nikolina) se druži uz kavu i „konkretno“ piće, te zdušno i detaljno  pretresaju aktualna obiteljska, susjedska, sportska, gospodarska, politička, gradska i svjetska zbivanja i događaje. Konobar Pišta, dobrodušni i prostodušni međimurski muž i radni čovjek, ne može se načuditi količini tračeva, gluposti i jala koji čuje od  ekipe u kafiću. Lokalni gradski zavodnik Kristijan pokušava zavesti bilo koju od žena i uzda se, kao svaki pravi Hrvat, u božju pomoć i moto da se novcem sve može kupiti. Komične situacije i dijaloge svojim filozofskim i „dubokoumnim“ mislima i kritikama nadopunjuje lokalni pijanac Žejni Franc.

Predstava traje 40 minuta. Dijalozi su na izvornom povijesnom hrvatskom kajkavskom jeziku, točnije serjojnskom (Mursko Središće) dijalektu kajkavskog jezika.

Lica predstave  „Seks i grod“ tj. glumci Dramske sekcije su:

BARBARA zvana BARA, glavna tračerica - Marina Rajf
KATA, glavna tračerica -  Mirjana Šoštarić
MARIJA zvana MARA, povratnica iz Njemačke - Štefanija Žganec
TATJANA, snaha iz Rusije – Melita Nađ
NIKOLINA, gradska posvuduša iz Dalmacije – Jelena Moharić
KRISTIJAN, gradski zavodnik – Denis Halas
PIŠTA, konobar – Josip Rob
ŽEJNI FRANC, lokalni pijanac – Bojan Bračko

Autor teksta i scenarija predstave, a ujedno i redatelj iste,  je voditelj dramske sekcije Bojan Bračko.

Pozivamo sve žene i muževe, dame i gospodu s područja Lendave i Murskog Središća, Slovenke i Slovence, Hrvatice i Hrvate, Mađarice i Mađare, kao i Kazahstanke i Kazahstance te sve druge ljude dobre volje, da uživaju u 40 minuta smijeha i zabave“ Seksa i groda“.-poruka je iz KUD-a „Mura”.

Vir besedila: Portal eMedjimurje.hr
Organizator: Društvo upokojencev Lendava/Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete
Četrtek, 6. februar 2020, ob 18.00
kulturna prireditev
Prost vstop

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK 2020Vabilo

V počastitev slovenskega kulturnega praznika vas prisrčno vabimo na svečanost, ki bo v četrtek, 6. februarja 2020, ob 18. uri v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi županova priznanja za dosežke na področju kulture.

V kulturnem programu bodo nastopili učenci in učitelji Dvojezične osnovne šole Lendava ter glasbena skupina Prašnati.

Petek, 14. februar 2020, ob 19.00
dobrodelni koncert
Vstopnica
odpadeValentinov dobrodelni koncert:

Petra Zore in Bomb Shell


Spoštovani!

Zaradi izrednega dogodka odpovedujemo valentinov dobrodelni koncert Petre Zore in skupine Bombshell, ki bi se moral odviti v petek, 14. 2. 2020 v dvorani Kulturnega doma Lendava. Hvala za razumevanje.

Klub študentov Lendava


PETRA ZORE & BOMB SHELL so mlada, energična in popularna glasbena skupina, ki vsekakor niso neznanka na slovenski glasbeni sceni. Javnosti najbolj poznana je zagotovo njihova markantna pevka Petra Zore, ki s svojim vrhunskim vokalom, pozitivnim zanosom, stasom in odlično energijo osvoji tudi najzahtevnejše poslušalce. Karizmatična pevka je s svojimi nastopi navdušila tudi v letošnji sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas.

V dobrih štirih letih delovanja imajo kot skupina za seboj ogromno število koncertov po celotni Sloveniji, nastopili pa so tudi na različnih glasbenih festivalih (Melodije morja in sonca, Dnevi slovenske zabavne glasbe – Pop rock in Popevka…), kjer so s svojimi nastopi prepričali občinstvo in tudi vse pomembnejše radijske postaje. Da Petra & Bomb Shell niso le festivalski band vas vsekakor prepričajo na njihovih koncertih, ki so polni energije in dobre glasbe.Za trud na svoji glasbeni poti so Petra & Bomb Shell v letu 2018, s strani založbe Menart Records, prejeli tudi nagrado za izjemne glasbene dosežke.

Kot rezultat velike želje, vztrajnosti in truda so po štirih letih svojega ustvarjanja aprila 2019 izdali svoj prvi avtorski album z naslovom ... OB PETIH...! Na njem je zbrana široka paleta priljubljenih skladb, ki so že osvojile mnoge poslušalce in radijske postaje. Skladbe kot so Bodi ti, Bejbi, Tu in zdaj, Tididam, Poletim, Prepusti se, Narobe svet, Verjemi… bodo tudi v živo poskrbele, da boste uživali v družbi tega odličnega banda.Njihov največji adut - pevka Petra Zore v letu 2019 sprejme izziv in navduši v 5. sezoni popularne oddaje Znan obraz ima svoj glas. Njene imitacije in nastopi navdušijo tudi originalne pevske ikone, ki jih imitira (Lepa Brena, Helena Blagne, Nuša Derenda...). Svoj komentar navdušenja nad Petrinim nastopom pusti tudi njena pevska vzornica, svetovno znana pevka Anastacia.Ob koncu leta 2019 je Petra Zore postala 10. najbolj »googlana« glasbenica v Sloveniji.


VSTOPNICE  boste lahko kupili na blagajni gledališke dvorane od 15. 1. 2020.


Izkupiček koncerta bomo namenili posameznikom in družinam
v stiski.POVEZAVE:
Za dodatna vprašanja smo na voljo na tel. št. 040 561 854 in e-mail naslovu kslendava@gmail.com.
CENE VSTOPNIC V PREDPRODAJI:
Cena vstopnice v predprodaji: 12 €
Dijaki/študentje v predprodaji: 8 €
Cena vstopnice na dan koncerta:
15 €
Organizator: KŠL - LEK
Sobota, 15. februar 2020, ob 19.00
koncert
Prost vstop

MÁGA ZOLTÁN


Nastopajoči gosti:
Kati Wolf, Jennifer Mága, Mága Zoltán mlajši


Zoltán Mága (rojen 19. februarja 1974 v Szolnoku na Madžarskem) je madžarski violinist, katerega repertoar vključuje skladbe klasike, folka, popa in jazza.

Nastopajoči gosti:
Kati Wolf
Jennifer Mága
Mága Zoltán mlajšiPOVEZAVE:
Cena vstopnice: 25 €
Organizator: MNMI-ZKMN
Četrtek, 20. februar 2020, ob 19.00
drama
VstopnicaSlovenski abonma
Prešernovo gledališče Kranj | Neda R. Bric:

DR. PREŠERENProdukcija:
Prešernovo gledališče Kranj

Režija
Neda R. Bric

Dramaturg
Rok Andres

Scenograf
Branko Hojnik

Kostumografinja
Bjanka Adžić Ursulov

Avtor glasbe
Damir Avdić

Avtorica videa
Pila Rusjan

Lektorica
Barbara Rogelj

Oblikovalec svetlobe
Nejc Plevnik

Oblikovalec maske
Matej Pajntar

IGRAJO
Ernestina Jelovšek
Vesna Slapar

Katra Prešeren (Julijina mati, Anina mati)
Darja Reichman

Julija Primic (Mati)
Nataša Keser k. g./Lara Fortuna k. g.

Ana Jelovšek (Lenka Prešeren)
Vesna Pernarčič

Prešeren starejši (Oče)
Peter Musevski

Prešeren mlajši
Blaž Setnikar

Matija Čop (Pripovedovalec 1)
Miha Rodman

Andrej Smole (Pripovedovalec 2)
Aljoša Ternovšek

O PREDSTAVI

Uprizoritev Dr. Prešeren v avtorstvu in režiji Nede R. Bric je mnogoplastno dokumentarno dramsko besedilo, ki se dogaja na težko določljivi meji med resničnim in fikcijskim. Dramsko pripoved sestavlja pet delov, vodijo pa jo ženske iz Prešernovega življenja. V hkratnosti časov, krajev in dogodkov, predstavljenih iz več zornih kotov se gradi pripoved pesnikovega življenja, ki se poskuša izmuzniti iz polja naših predsodkov. Protagonistke Ernestina Jelovšek, pesnikovi sestri Katra in Lenka, Ana Jelovšek in Julija Primic se vzpostavljajo glede na svoj odnos do pesnika in ga predstavijo v drugačni luči kot ga danes vidi splošno mnenje. Njihova stališča se dopolnujejo, si nasprotujejo in oblikujejo celoto pesnika in družbe. Uprizoritev prinaša osvežen pogled na Franceta Prešerna, ki se oddaljuje od ustaljenega pogleda nanj.Neda R. Bric


je poznana kot pretanjena upodobljevalka življenjskih zgodb znanih Slovencev (spomnimo se samo predstave Eda – zgodba bratov Rusjan, ki je gostovala na Tednu slovenske drame, ter predstave Nora Gregor - skriti kontinent spomina). V Šempetru pri Gorici rojena igralka in režiserka ves čas sodi v vitalno jedro igralskega ansambla SMG, v katerem se je zaposlila takoj po končanem študiju dramske igre na AGRFT, a kot neugnana in z mediteransko energijo prežeta osebnost išče še druge poti izražanj bodisi v neinstitucionalnih gledališčih bodisi kot ustvarjalka lastnih projektov; sodelovala je v več kot desetih filmih. Med letoma 2014 in 2016 je bila v. d. direktorja SNG Nova Gorica. Magistrski študij režije je uspešno končala s predstavo Eda – zgodba bratov Rusjan. Odtlej redno režira, praviloma po svojih dramskih predlogah; tako je 2018 za naše gledališče napisala in režirala Zrno soli, mednarodni projekt je nastal v koprodukciji z Narodnim gledališčem Tuzla.SLIKE IZ PREDSTAVE • KÉPEK AZ ELŐADÁSBÓLFoto: Nada Žgank

Povezava: https://www.pgk.si/repertoar/dr__preseren_/504
Cena vstopnice v predprodaji: 12 €
Na dan predstave: 15 €
Nedelja, 23. februar 2020, ob 13.30
pustna prireditev
Prost vstop

PUSTOVANJE V LENDAVI


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava
Organizator: Mestna skupnost Lendava/Lendva Városi Közösség
Torek, 25. februar 2020, ob 19.00
komedija v madžarskem jeziku Novost oz. spremenjeno
VstopnicaMadžarski abonma
Veres 1 Színház, Ray Cooney – John Chapman:

NE MOST, DRÁGÁM!Ray Cooney – John Chapman:
Ne most, drágám!

vígjáték két felvonásban

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

Szereplők

Gilbert Bodley – Mihályfi Balázs
Arnold Crouch – Csonka András
Miss Tipdale – Steinkohl Erika
Janie McMichael – Fésűs Nelly
Harry McMichael – Pál Tamás
Sue Lawson – Holczinger Szandra/Laurinyecz Réka
Mrs. Frencham – Szilágyi Annamária/Csányi Erika
Frencham fregattkapitány – Venyige Sándor
Maude Bodley – Zorgel Enikő
Mr. Lawson – Gerner Csaba/Janik László
Miss Whittington – Csáki Edina

Alkotók
Fordította: Vajda Miklós
Díszlet: Varsányi Anna
Jelmez: Molnár Szilvia

Rendező: Venyige Sándor

Az előadás időtartama 110 perc.

A Veres 1 Színház önálló produkciója.

AZ ELŐADÁSRÓL

A méregdrága szalon egyik tulajdonosa, a felfuvalkodott Gilbert élete hódítására készül felesége távollétében. A nagy terv gépezetébe azonban a kezdetektől fogva homokszemek kerülnek: makrancos szeretők, századára csökkenő árú bundák, visszatérő feleség, de még egy részeges fregattkapitány is a reménybeli házasságtörés útjába kerül.

Az események sodrában már Gilbert üzlettársa, a végtelenül tisztességes Arnold sem tudja számon tartani a megszaporodó szerelmi viszonyokat, a szekrénybe bújtatott hölgyeket, és a párjukat kereső férjeket. A tesztoszteronszint egyre nő, a londoni közlekedési társaság egyre több női fehérneművel gazdagodik, Gilbert újabb képtelen ötletekkel áll elő, miközben megállíthatatlanul robogunk a fergeteges végkifejletig!

A vígjátékok mestere, Ray Cooney ezúttal sem kíméli a nézők rekeszizmait. Sokáig emlékezetes élménnyel gazdagodik, aki eltölti ezt az estét a Ne most, drágám! csapatával.

SLIKE IZ PREDSTAVE • KÉPEK AZ ELŐADÁSBÓLKapcsolat • povezava: https://veres1szinhaz.hu/ne-most-dragam/
Cena vstopnice: 15 €
Dijaki in študenti: 12 €
Organizator: MNMI-ZKMN
BLAGAJNA
Poletni delovni čas
Dan:Odp. čas:
Ponedeljek:9.00–14.00
Torek:9.00–14.00
Sreda:9.00–14.00
Četrek:9.00–14.00
Petek:9.00–14.00
Odprto tudi 1 uro
pred predstavo

Telefon:

(0)2 577 60 24

JAVNI RAZPISI

Ogled gledališke in koncertne dvorane
je možen v okviru organiziranega
in vnaprej najavljenega vodstva.

SPONZORJI
Lek
Vzajemna
Intering
Kmetijsko gospodarstvo

Kontakt | Kazalo strani | O spletni strani  

 

© 2016-2019, Knjižnica – Kulturni center Lendava/Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ.
Notranja organizacijska enota za umetnost, kulturo, gledališko dejavnost in dejavnost kulturnega kreativnega sektorja
Trg Györgya Zale 1, 9220 Lendava, Slovenija