KKC Lendava – Lendvai KKK: Nazaj na začetno stran KKCL | Podstran lendavske knjižnice
KKCL NOE – LKKK BSZE | Trg Györgya Zale 1 | 9220 Lendava | Slovenija (SI)
Spored
Legenda simbolov
Slovenski abonma
Madžarski abonma
Zaključena predstava
Prost vstop
Vstopnica
Novost oz. spremenjeno
Slovenski abonma
Madžarski abonma
Zaključena predstava
Brezplačna predstava
Vstopnica
Novost, sprememba


Za ogled izberite mesec s spodnjega seznama:

LETO 2019: januar | februar | marec | april | maj | junij | julij | avgust | september | oktober | november | december | ARHIV

Julij 2019


Ponedeljek, 8. julij 2019, 18.00
FILM: animirana mini serija
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

1, 2, 3, Maček Muri! 3+


Prizorišče: Gledališka in koncertna dvorana Lendava


Tri epizode iz miniserije Muri o dobro poznanih junakih iz knjige Kajetana Koviča.

Režija Boris Dolenc, Jernej Žmitek
Scenarij Sandra Ržen, Jernej Žmitek, Boris Dolenc
Knjižna predloga
Kajetan Kovič
Likovna zasnova
Matej Lavrenčič
Glasba Jerko Novak, Lado Jakša, Neca Falk
Glasovi
Marko Mandić, Polona Juh, Jernej Šugman, Alojz Svete, Janez Hočevar, Bojan Emeršič, Jure Zrnec, Violeta Tomič, Nina Valič, Ivo Godnič, Produkcija Invida, koprodukcija RTV Slovenija

1. Rojstni dan (2013)
V prvem delu »zapoje zvonček v uri, prebudi se maček Muri«. In dan se začne kot običajno. K sreči Murija prijatelj, izumitelj Miki, spomni, da mora Maci voščiti za rojstni dan. Ker ji Muri želi podariti nekaj posebnega, jo že zjutraj povabi na kosilo. Maca navdušena sprejme povabilo.

2. Sprehod (2016)
Muri se odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagode »ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe«. K sreči se njegov sprehod le srečno konča in z Maco se odpravita na kosilo.3. Kosilo (2018)

V tretjem delu spoznamo najboljšega kuharja v Mačjem mestu – Žaneta, ki »praži jetra, kuha rake, fine zrezke in omake«. Ko je čas za kosilo, pa jo Žane prestrašen ucvre iz gostilne Pri Črnem mačku. Nihče ne razume zakaj, a se kmalu izkaže, da v gostilni straši! Pogumni mucki z Murijem na čelu se odločno odpravijo rešit gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

O miniseriji Muri

Miniserija Muri je zgodba o vsem dobro poznanih junakih iz knjige Maček Muri Kajetana Koviča. Skozi miniserijo so uporabljene tudi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že znani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Boris Dolenc, Jernej Žmitek / Slovenija / 2018 / 33 min / slovenščina / Priporočena starost: 3+

FOTOGALERIJAPovezava: macekmuri.si (Uradna spletna stran)
Petek, 12. julij 2019, 20.00
koncert
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

Nika Zorjan z gostoma BQL


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava


O NIKI ZORJAN

Nika Zorjan je ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk, velja za izjemno vokalistko.

Svojo kariero je začela v oddaji Slovenija ima talent. Zatem je Nika leto za letom nizala najbolj predvajane slovenske hite.

Njena kariera je eksplodirala potem, ko je presenetila z roza pričesko in hkrati začela zapuščino prekmurskega dialekta uporabljati v svojih mainstream hitih.


Megahit FEJST POMALE in drugi, so prekmurski dialekt ponesle med mladino po vsej Sloveniji. Z dvema izmed najbolj priljubljenih izvajalcev med mladimi, BQL, pa je postala nerazdružljiva.O BQL

BQL
sta najbolj popularna brata v pop glasbi, ki vedno privabita množice. Z žur komadi, pop hiti, njunimi uspešnicami, kot so Heart Of Gold, Muza, It's Complicated, Ptica, Peru, Ni predaje, Ni umika, BQL navdušujeta publiko po celotni Sloveniji.Povezave:
Sobota, 20. julij 2019, 21.00
FILM: drama
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

Ne bom več luzerka 15+


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava


Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

Igrajo: Eva Jesenovec, Živa Selan, Saša Pavček, Branko Završan, Špela Rozin, Jurij Drevenšek, Tina Potočnik Vrhovnik, Lara Vouk, Aljaž Jovanović, Timon Šturbej, Matic Lukšič, Vladimir Kusić

Distribucija: Cinemania group

Režija: Urša Menart

Urša Menart / Slovenija / 2018 / 88 min / slovenščina / Priporočena starost: 15+

ZGODBA

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala. Prvi igrani celovečerec Urše Menart (Nekoč je bila dežela pridnih, Kaj pa Mojca?) je bil v Portorožu nagrajen z vesno za najboljši celovečerni film, scenarij in stransko igralko ter posebno omembo žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.MISLI REŽISERKE

»V zadnjih nekaj letih je ogromno mladih, izobraženih in ambicioznih ljudi zapustilo Slovenijo, tisti, ki smo ostali, pa se pogosto sprašujemo, ali smo se res odločili prav. In o stvareh, o katerih se vsakodnevno sprašuješ, je včasih dobro posneti film.

Ne bom več luzerka je film o generaciji, ki ji nikakor ne uspe odrasti in za katero Slovenija nima prostora. Je tudi film o deziluziji in generacijskem prepadu med ‘preizobraženimi’ milenijci, ki jih nihče ne potrebuje, ter njihovimi starši, ki so imeli za svoje otroke visoka pričakovanja, zdaj pa le nemočno opazujejo, kako jim življenje ne steče, kot bi moralo.«

Urša Menart

FOTOGALERIJAPovezava: IMDB
Sreda, 24. julij 2019, 18.00
otroška predstava
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

Gusarsko gledališče kapitana Dade 5+


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava


Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa hudega mačka in morsko bolezen… pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo… ker nima desne noge, vstaja z levo… Kaj predlaga cenjeno občinstvo?

Gusarsko gledališče kapitana Dade! je interaktivna gledališka pustolovščina za družinsko publiko, inspirirana z legendami o morskih roparjih inavantgardnimi umetniškimi gibanji z začetka 20. stoletja. Dva igralca bosta z uporabo fizične igre, absurdnega humorja in nadrealističnih preobratov v vrtinec nepredvidljivega lova za zakladom skušala potegniti celotno publiko!

Do obzorja, čez rob in do dna!FOTOGALERIJAFoto: Luka Dakskobler


Povezava: KUD Ljud
Četrtek, 25. julij 2019, 21.00
FILM: dokumentarni film
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

Poj mi pesem


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava


Dokumentarec sledi umetniškemu razvoju Vlada Kreslina ter prikazuje kulturni kontekst, v katerem deluje že več kot štirideset let. To je film o glasbi in tistih, ki jo imajo radi.

Režija: Miran Zupanič
Scenarij: Miran Zupanič
Fotografija: Maksimiljan Sušnik
Montaža: Jaka Kovačič, Miran Zupanič
Zvok: Boštjan Kačičnik
Producent: Boštjan Ikovic
Produkcija: Arsmedia
Nastopajo: Vlado Kreslin, Eva Strmljan Kreslin, Katarina Kreslin, Milan Kreslin, Vera Pergar, Blaž Ogorevc, Jure Potokar, Anton Avbelj, Marjan Bokan, Vojko Kokot, Mali bogovi in Beltinška banda, Distribucija: Con film

Miran Zupanič / Slovenija / 2018 / 107 min / slovenščina

ZGODBA

Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti … so že ponarodele pesmi Vlada Kreslina. Glasbenik ima pri svojem občinstvu kultni status, ki ni posledica samopromocijskih prijemov, ampak rezultat osebne karizme in sugestivnega glasbenega izraza. Ta temelji na prepletu tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice.Dokumentarec Poj mi pesem sledi Kreslinovemu umetniškemu razvoju ter prikazuje kulturni kontekst, v katerem deluje že več kot štirideset let.

To je film o glasbi in tistih, ki jo imajo radi.PORTRET AVTORJA

Miran Zupanič (1961) je diplomiral na AGRFT v Ljubljani, kjer poučuje filmsko režijo. Režiral je televizijske igrane filme Operacija Cartier, Radio.doc, Igra s pari, Zmaga ali kako je Maks Bigec zasukal kolo zgodovine ter kinematografski igrani film Barabe. Med njegovimi dokumentarci sta požela največ pozornosti filma Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine in Otroci s Petrička. Za svoje filme je prejel vrsto domačih in mednarodnih priznanj, med drugim nagrado Evropskega združenja regionalnih televizijskih postaj, zlato nagrado Metoda Badjure, dva viktorja za najboljšo televizijsko dokumentarno oddajo, vesno za najboljši celovečerni film ter nagrado Prešernovega sklada.

FOTOGALERIJA

Petek, 26. julij 2019, 20.00
folkorni ples
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

Nastop folklorne skupine Kerka Táncegyüttes iz Lentija


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava


Folklorna skupina Kerka Táncegyüttes že od leta 1973 deluje v Lentiju. Njihov glavni cilj je spoznati in predstaviti avtentične ljudske plese, nastopajo pa tudi v plesnih hišah. Predstavljajo se z madžarskimi, ciganskimi in romunskimi plesi iz Madžarske in Transilvanije.
FOTOGALERIJAPovezava: KERKA TÁNCEGYÜTTES | Lenti
Organizator: MNMI-ZKMN
Sobota, 27. julij 2019, 20.00
koncert
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

ABBASOLUT


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava


ABBASOLUT - ABBA Tribute Band Hungary je veččlanska glasbena skupina z vsemi uspešnicami, kostumi in posebnimi efekti. Orkester je sestavljen iz umetnikov že znanih ansamblov, profesionalni zvok in scenska tehnika pa sta nepogrešljiv element nastopa.

ABBA vročica nikoli ne mine!

POVEZAVI:
FOTOGALERIJA

Ponedeljek, 29. julij 2019, 18.00
FILM: animiran film
Prost vstop
POLETI V LENDAVO 2019

Pika in Packa packata 3+


Prizorišče: Letni oder Gledališke in koncertne dvorane Lendava


Izvirni naslov: Prick och Fläck på fläcken

Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad / Švedska / 2013 / 47 min / sinhronizirano / Priporočena starost: 3+

Zbirka kratkih filmov o Piki in Packi.
Pika je pikasta. Packa je packasta. Tako, kot mora biti.


Režija: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad
Scenarij: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad, po knjigah Lotta Geffenblad
Oblikovanje: Lotta Geffenblad
Montaža: Uzi Geffenblad
Glasba: Uzi Geffenblad
Glas: Katja Preša
Producent: Uzi Geffenblad
Produkcija: Zigzag Animation AB
Distribucija: FIVIA - Vojnik

ZGODBA

Pika je oblečena v modre hlače s pikami in rdeče čeveljce. Packa pa nosi roza hlače s pikami in modre čeveljce. Zelo sta prijazni in lepo skrbita druga za drugo. Sta fanta ali punci? Tega ne vemo. Gotovo pa je, da nista zajca. Čeprav imata dolga ušesa in dva sprednja zobka. Če ju zebe, si na ušesi nadeneta tople nogavice. Če ju je strah, ju zvijeta v rog. Večino časa pa sta zelo radovedni in svet opazujeta po svoje, zato znata po ušesih tudi hoditi! Radi pečeta kruh, se sladkata in raziskujeta neznano. Tudi pogumni sta, saj sledita celo kresničkam v nočnem gozdu in tam odtrgata celo strupeno mušnico! Kaj bosta naredili z njo? V novih epizodah o Piki in Packi bomo videli tudi, kaj bosta ušpičili v cirkusu in kako je videti njuna disko zabava!

PROGRAM
  • Piko in Packo zasneži (Prick och Fläck snöar in)
  • Pika in Packa mesita testo (Prick och Fläck degar)
  • Pika in Packa stojita na ušesih (Prick och Fläck står på öronen)
  • Pika in Packa dobita norice (Prick och Fläck och vattenkoppar)
  • Pika in Packa pri Pepelnatem kralju (Prick och Fläck hos Ask-kungen)
  • Piko in Packo vrže s tira (Prick och Fläck spårar ur)
  • Pika in Packa naredita disko (Prick och Fläck har disko)


O AVTORJIH


Lotta Geffenblad je ilustratorka in avtorica otroških knjig ter animiranih filmov – zanje je bila večkrat nagrajena. Je solastnica studia Zigzag, kjer so nastali filmi o Piki in Packi. Po študiju oblikovanja se je posvetila predvsem kratkim animiranim filmom. Med njenimi najbolj znanimi deli je prispevek za otroško serijo o medvedu Björneju, Björnes magasin, ob katerem so odrasle generacije otrok in mladih na Švedskem. Z možem Uzijem sta poleg Pike in Packe ter animiranih filmov o kužku Astonu, ki ste jih lahko videli na festivalu Animateka, ustvarila tudi večkrat nagrajeni film Aprikoser in srednjemetražni animirani film za otroke Bland Tistlar, na katerem sta delala celih sedem let. Najraje ustvarjata lutkovne animirane filme in animirane filme v tehniki kolaža.

Uzi Geffenblad je glasbenik, skladatelj, režiser in producent. Na Univerzi v Stockholmu je študiral psihologijo, smer psihologija in otroška kultura. Občasno predava o scenariju, zvoku in produkciji animiranih filmov.
BLAGAJNA
Zimski delovni čas
Dan:Odp. čas:
Ponedeljek:9.00–15.00
Torek:9.00–16.00
Sreda:9.00–15.00
Četrek:9.00–15.00
Petek:9.00–15.00
Odprto tudi 1 uro
pred predstavo

Telefon:

(0)2 577 60 24

JAVNI RAZPISI

30.05.2019 - OBVESTILO: Rezultat javnega razpisa

Ogled gledališke in koncertne dvorane
je možen v okviru organiziranega
in vnaprej najavljenega vodstva.

SPONZORJI
Lek
Vzajemna
Intering
Kmetijsko gospodarstvo

Kontakt | Kazalo strani | O spletni strani  

 

© 2016-2019, Knjižnica – Kulturni center Lendava/Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ.
Notranja organizacijska enota za umetnost, kulturo, gledališko dejavnost in dejavnost kulturnega kreativnega sektorja
Trg Györgya Zale 1, 9220 Lendava, Slovenija